Pääkirjoitukset

Maija Ahonen pääkirjoituksessa: Kalustolla on väliä, kun sekunnit ratkaisevat

Kirjoittaja on Perhonjokilaakson va. päätoimittaja. Kuva: Tiina Palola

Iso ja punainen kuin joulupaketti. Pakettivertaus tulee väistämättä mieleen, kun katsoo Halsuan paloaseman pihaan ajettua sammutusautoa, jonka Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos on hankkinut Pelastusopiston verkkohuutokaupasta.

Vaikka Halsualle tuotu sammutusauto on vuosimallia 2002 ja käytetty, se on 15 vuotta uudempi kuin paikkakunnan vanha säiliö-sammutusauto. Vuosimallin 1987 autosta kertoo jotain sekin, että se on Keski-Pohjanmaan pelastusalueen vanhin käytössä oleva paloauto. Todennäköisesti siksi Halsua oli ensimmäisenä listalla, kun pelastuslaitos päätti verkkohuutokaupasta hankkimansa auton sijoituspaikasta.

Vanha säiliö-sammutusauto jää edelleen Halsualle, jossa se palvelee jatkossa pelkkänä säiliöautona. Yhden yhdistelmäauton sijaan Halsualla on siis vastaisuudessa käytössä erilliset sammutus- ja säiliöautot. Isojen autojen määrä siis tuplaantuu Halsuan paloasemalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

On selvää, että kaksi on aina enemmän kuin yksi. Kahteen autoon mahtuu enemmän sammutusvettä kuin yhteen. Myös säilytystilan määrä kasvaa. Tämä puolestaan lisää toimintakykyä ja samalla myös turvallisuutta, kun pelastusvälineistö on helpompi sijoittaa sammutusautoon kädenulottuville. Hätätilanteessa jokainen sekunti on merkityksellinen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä