Pääkirjoitukset

Maija Ahonen pääkirjoituksessa: Kun pankkitalo puhuttaa

Kirjoittaja on Perhonjokilaakson va. päätoimittaja. Kuva: Tiina Palola

Kaustiselle suunniteltu uusi pankkitalo on ollut kevään vakioaihe Perhonjokilaakson tekstaripalstoilla. Havainnekuvien perusteella moni on pitänyt rakennusta turhan vaatimattomana suhteessa rakennuspaikkaan. Pankin tontti sijaitsee aika tasan Kaustisen liikenneympyröiden välissä kantatie 63:n varrella. Siis kylän paraatipaikalla.

Pettymys yksikerroksiseen rakennukseen on ymmärrettävää, koska ennakko-odotukset olivat ihan jotain muuta. Vielä viime syksynä suunnitelmat olivat toisenlaiset: tuolloin pankki suunnitteli paikalle liikerakennusta, johon olisi tullut myös asuinhuoneistoja. Suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut. Nyt paikalle ollaan tekemässä yksikerroksista rakennusta, jonka koko on reilu 400 neliötä. Maallikon näkökulmasta saattaa tuntua kummalliselta, ettei pankki ole valmis investoimaan voimakkaammin paikkakunnalle.

Sinänsä on hyvä, ettei turhia neliöitä rakenneta. Maailma ja tilatarpeet muuttuvat. Vaikka pankkia on varmasti kirpaissut paikallisten murina, asiassa on myös toinen puoli. On hyvä, että paikkakunnan asukkaat ovat olleet kiinnostuneita projektista. Se kertoo siitä, että pankki ja kyläkuva ovat tärkeitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue lisää:

Mihin jäi kerrostalohanke Kaustisella? – Paljon puhuttaneen pankkikonttorin taakse suunnitellaan nyt rivitaloa

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä