Paikallisuutiset

Meiltä maailmalle: Heikkilän koulun vieressä varttunut Petri Korpimo matkustaa työkseen merellä ja ilmassa

Asiakaspalvelun ammattilainen auttaa matkailijoita löytämään elämyksiä.

HELSINKI

Petri Korpimo on ehtinyt jo tänäkin vuonna olla risteilyillä, työ- sekä lomamatkoilla yli 60 päivää. Siksi olikin varsinainen onnenkantamoinen, että haastattelu onnistui varsin helposti Helsingin Herttoniemessä ravintolassa.

Veteliläissyntyisellä Korpimolla on kaksi työtä. Hän lentää purserina TUI:lla sekä pyörittää kolmen muun osakkaan kanssa We love cruises -yhtiötä, risteilymatkoja suomalaisille myyvää matkatoimistoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Suurin osa, arviolta 60-70 prosenttia suomalaisista risteilymatkustajista haluaa Karibialle, Korpimo arvioi.

Lemmenlaiva-stereotypiat sekä ajatus siitä, että risteilyt ovat vain rikkaille, harmaahapsisille eläkeläisille, joutaisivat jo romukoppaan. Sillä mikä voisi olla helpompaa, seilata lämpimillä vesillä, nauttia risteilyn hintaan kuuluvasta juoma- ja ruokatarjoilusta, upeista show-esityksistä, merimaisemista sekä välillä piipahtaa maissa.

– Risteily on perheloma parhaimmillaan, Korpimo toteaa.

Korpimo on seilannut maailman meriä ja lentänyt työkseen ympäri maailmaa jo lähes 30 vuotta. Kymmenen vuoden ajan hänellä oli myös kakkosasunto Floridassa. Nykyisin asemapaikkana on Helsinki, vaikka hän sieltäkin lähtee reissuun myös vapaa-ajallaan aina kun mahdollista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vapaa- ja työajan raja vaikuttaisi olevan Korpimon kohdalla hyvin häilyvä. Viime syksynä hän esimerkiksi sai 30 päivän työkeikkansa puitteissa lentää maailman ympäri National Geography Explorerin lennolla.

– Asiakkaille kuukauden matka maksoi 100 000 dollaria. Se oli suunnattu niille ihmisille, jotka olivat jo nähneet kaiken, Korpimo sanoo.

Vapaapäivinä lennon henkilökunta pystyi esimerkiksi piipahtamaan Perussa Macchu Picculla tai Tansaniassa safarilla. Korpimon elämä kuulostaa ulkopuolisen korviin kaikessa jännittävyydessään myös hieman levottomalta. Siltä Korpimo ei kuitenkaan vaikuta lounaspöydässä istuessaan.

Korpimosta huokuu se, että hän on asiakaspalvelun ammattilainen. Hän kuuntelee ja on kiinnostunut. Korpimo palvelee asiakastaan yksilönä ja toteuttaa toiveet parhaan kykynsä mukaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän on seurannut matkailualaa jo pitkään sen sisältä käsin eikä näe, että siinä olisi tapahtunut kovinkaan dramaattisia muutoksia.

– Ihmiset haluavat edelleenkin elämyksiä, Korpimo toteaa.

Sama pätee, olivat he sitten matkustamassa lentokoneella Kanarialle tai lähdössä risteilemään Karibialle. Korpimolle itselleen seuraava maa, johon hän matkustaa, on sadas missä hän on vieraillut. Vieläkö hän saa matkustamisesta elämyksiä irti?

– Uusi maa on aina elämys. Viimeisimpinä elämyksinä olivat Albania, Pohjois-Makedonia ja Kosovo, joissa kiersin viime syksynä. Ne tekivät vaikutuksen, vaikka olen käynyt tosi kaukana ja tosi eksoottisissa kohteissa, Korpimo sanoo.

Hän nauraa, että viimeksi Tahitilla käydessään, jo toisen kerran vuoden sisään, hän päivittelikin kollegalle, että ”taas täällä, ei jaksaisi”. Korpimo sanoo kommentin tiedostaen kuulostavansa snobilta ja onnistuukin lisäämään pohdintaansa matkustamisen tavanomaisuudesta vinkeän itseironisen kierteen.

Hän korostaa ymmärtävänsä hyvin, että kaikilla ei ole mahdollisuutta kiertää maailmaa ja että monelle perheelle vuoden kohokohta on se, kun vihdoin saanut säästettyä riittävästi, että koko perhe pääsee viikon pakettilomalle. Sitä ei pidä yhtään vähätellä, heidän kokemustaan.

Vaikka Korpimo onkin johdonmukaisesti edennyt matkailualalla ja hänellä on ollut tavoitteita sen suhteen, mitä hän haluaa työelämässään tehdä, kokee hän kuitenkin luonteeltansa olevan enemmänkin rohkea tilaisuuksiin tarttuja kuin henkilö, joka laput silmillä paahtaisi uraputkessa eteenpäin.

Petri Korpimo jätti aikoinaan lukion kesken ja hän meni töihin Kaustiselle Motelli Marjaanaan blokkariksi ja DJ:ksi. Lukio ei tuntunut yhtään omalta jutulta eikä hän siellä viihtynytkään puolta vuotta kauempaa.

Vuonna -86 syksyllä Korpimo haki Vaasan hotelli- ja ravintolakouluun ja valmistui sieltä tarjoilijaksi vuonna 1987.

Hän työllistyi Vaasanlaivoille ja oli siellä vuoteen -89 saakka, minkä jälkeen Korpimo muutti Helsinkiin ja aloitti työt Viking Linen Cinderella-aluksella.

Sitten hän haki ja pääsi arvostetulle Cunard Linen Queen Elisabeth 2 -alukselle töihin. Valtameriristeilijällä hän pääsi näkemään, kuinka vanha raha jyllää ja miten todella varakkaat elävät.

QE2:n mukana Korpimo kiersi puolitoista kertaa maailman ympäri. Hän teki aluksella kolme 3-4 kuukauden sopimuskautta. Noiden kuukausien aikana töissä oltiin ilman vapaapäiviä, sitten päästiin kuukaudeksi vapaalle.

Kolmannella työskentelykaudella Korpimo totesi olevansa laivan 100 kokeneimman eli pisimpään laivalla työskennelleen tarjoilijan joukossa. Yhteensä tarjoilijoita oli 800, joten vaihtuvuus oli kova.

Laivatyöstä QE2:lla sai sellaiset kannukset, että sen jälkeen pystyi lähestulkoon käveleämään sisään mihin tahansa laivayhtiöön tai Helsingin parhaisiin ravintoloihin.

– Vaikka työ oli rankkaa, niin olihan se upea kokemus.

Petri Korpimo

Syntymäaika ja -paikka: 1968, Veteli

Koulutus: Vaasan hotelli- ja ravintolakoulu

Ammatti: purseri

Kotikunta: Helsinki

Työpaikka: We love cruises -risteilytoimisto sekä lentoyhtiö TUI

Harrastukset: Matkustaminen

Mistä muistetaan: We love cruises -risteilytoimiston perustajajäsen, yhtiö valittiin vuoden matkailuyritykseksi vuonna 2018

Motto: Mikä ei tapa, se vahvistaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä