Paikallisuutiset

Sasken Finland teki yli miljoona euroa verotettavaa tuloa – "Kaustisella hyvä työllisyystilanne"

Sasken Finlandin toimitusjohtaja Toni Varila kertoo, että elektroniikka- ja mekaniikkasuunnittelua tekevän yrityksen työllistäjä muuttui Nokian kadottua yrityskartalta.

Sasken Finlandin toimitusjohtaja Toni Varila on tyytyväinen yrityksen yli miljoonan euron tulokseen.
Sasken Finlandin toimitusjohtaja Toni Varila on tyytyväinen yrityksen yli miljoonan euron tulokseen. Kuva: Maija Ahonen

Noin sata henkeä Kaustisella ja Tampereella työllistävä Sasken Finland teki viime vuonna 1,146 miljoonaa verotettavaa tuloa. Tästä summasta kilahtaa yhteisöverokirstuun 232 205 euroa.

Sasken Finlandin toimitusjohtajaToni Varila kertoo, että tulos johtuu hyvästä työllisyystilanteesta.

– Meillä on hyvin projekteja ja käyttöaste on korkealla, Varila kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aikaisemmin Saskenia työllisti nimenomaan Nokialle tehty elektroniikka- ja mekaniikkasuunnittelu. Nokian hävittyä yrityskartalta Intian pörssiin listattu Sasken Finland on siirtynyt tekemään yhä enemmän satelliittikommunikaatioon ja teollisuuteen liittyviä projekteja.

– Liikevaihdollisesti olemme pienessä kasvussa, kommentoi Varila.

Sasken Finlandin toimeksiannoista tulee Varilan mukaan karkeasti 70 prosenttia ulkomailta ja 30 prosenttia Suomesta.

Julkaistuissa verotiedoissa näkyvät yrityksen tulot ovat peräisin tilikaudelta 1.4.2017–31.3.2018. Tilikausi oli yritykselle hyvä ja Varila ennakoi tulevaankin hienoista kasvua. Erityisesti kasvua on Kaustisella tehtävällä elektroniikka- ja mekaniikkasuunnittelulla. Tampereella työskennellään ohjelmistopuolella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaustisella Saskenilla on töissä Varilan mukaan "kohtuullisen staattinen määrä väkeä". Alan yritykselle vahvuutena pienellä paikkakunnalla on se, että työntekijöiden osaaminen ei helposti karkaa muualle.

– Se tasoittaa varsinkin resurssointia. Työvoima pysyy ja siinä mielessä investoinnit porukan osaamiseen pitävät, sanoo Varila.

Julkaistulla tilikaudella erityisesti Tampereen päässä on ollut vaihtuvuutta tekijöissä, kun muitakin työpaikkoja on tarjolla.

Varila itse on esimerkki pysyvyydestä. Hän on ollut Sasken Finlandin toimitusjohtajana nyt seitsemän vuotta, mutta talossa hän on ollut "vasta" 20 vuotta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä