MAINOS

Oletko tullut ajatelleeksi mitä kaikkea Raahen seutu tarjoaa?

MAINOS - 

Meri ja saaristo, vanha puukaupunkialue kujineen, vilkas kulttuurielämä, elävät museot, monipuolinen luonto luovat puitteet kiehtovaan olemiseen historiallisessa kaupungissa ja virkeällä seudulla. Raahen seutu on hyvien osien yhteensopiva summa, se on Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki. Kotimme on Suomen Pohjois-Pohjanmaalla, Perämeren rannalla, Siika- ja Pyhäjokien välissä ja varsilla.

Ota nyt hyvä asento ja nauti alkuun kesäisen Raahen seudun tunnelmasta tämän videon myötä.


Astu sisään Wanhan Raahen onnellisuuskuplaan


Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneitä 1800-luvun puukaupunkeja maassamme.Wanha Raahe ei ole museoalue, vaan elävä kaupunginosa, joka kertoo tarinaansa kaupungin rakentamisen ja asumisen vaiheista vuosisatojen takaa tähän päivään.
Raahelaisten kauppaporvarien suuret tonttikokonaisuudet sijaitsivat pääosin Pekkatorin tuntumassa ja pääkatujen varsilla. Vähittäiskauppaa käytiin ”tontilla” ja kadulle aukeavat puodit yleistyivät 1800-luvulla.

Pysähdy täällä hetkeksi seuraamaan kaupungin elämää merelle tähyävän Pekka-patsaan seurana ja nauti kahvit ja paakelsit ihastuttavassa Langin Kauppahuoneen kahvilassa.
Langilla, Katariinan Kamarissa ja Wanhakulmassa majoitut uniikisti keskellä vanhan puukaupungin verkkaista hyörintää.

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo ja yhdessä sen kohteista Kruununmakasiinimuseossa on maailman vanhimman sukelluspuvun Wanhan Herran residenssi. Kruununmakasiinilla on paljon interaktiivista tekemistä myös perheen nuorimmille. Pakkahuoneen museo toimi aikanaan laivavarustamojen maailmalta tuoneiden hyödykkeiden tulli- ja pakkahuoneena sekä sjömanshusina. Pakkahuoneen esineiden joukossa on monia harvinaisuuksia, kuten upea kokoelma Mikael Baltin puuveistoksia Raahen ensimmäisestä kirkosta 1600-luvulta.

Koe 1800-luvun puutalokaupungin idylli Wanhassa RaahessaYksi kesän suosituimmista ohjelmanumeroista on Raahen Matkailuoppaiden järjestämät opastetut teemalliset kierrokset.
Nauti oppaiden kertomina tarinoista aikalaisista, kuninkaiden ja keisareiden visiiteistä, merikapteenien ja komerssien, maailmankävijöiden elämästä, arjesta nykyään, tavoista ja ihmisistä ennen ja tänään.

Risteilylle Raahen saaristoon, Island Hopping retkelle vai päiväksi tai useammaksi saareen, valitse tästä

Virkistäytyminen meriluonnon ja saariston helmassa on ollut osa raahelaisten kesää jo satoja vuosia.
Tänään pääset tutustumaan Vuoden Retkikohde 2016 palkittuun Raahen saaristoon 12 hengen saaristoveneillä. Vietä unelmien kesäpäivä Taskun autiosaaren hiekkarannalla, tutustu maankohoamisen synnyttämään omalaatuiseen luontoon Iso-Kraaselin luontopolulla tai nauti rauhasta Kallan kivikkoisilla rannoilla.

Saaristoon ja lähivesille pääset myös veneillen, meloen ja suppaillen. Vuokraa kalusto tai tuo omasi, varaa mukaan opas tai jos lajien salat ovat jo hallussa, retkeile omatoimisesti. Veneilijöitä palvelee vierasvenesatama Terässatama, kiinnityspaikkoja löydät myös Museonrannasta aivan Wanhan Raahen kupeesta, Iso-Kraaselin saaresta, Siikajoen Tauvosta  ja Varessäikästä.

Matka saariin kestää vain noin 20 minuuttia. Tutustu saaristoon risteilyllä tai lähde Island Hopping retkelle, jolla pääset vierailemaan kolmella saarella. Retkillä näet myös historialliset pookit eli valaisemattomat majakat.

Nauti puhtaan luonnon tarjoamasta luksuksestaSuperpesiskausi starttaa jälleen heinäkuussa ja väri on keltamusta!

Erikoislaatuisen kevään jälkeen päästään vihdoin jälleen nauttimaan kansallisen kuningaslajin, pesäpallon huumasta.
Pattijoen Miiluareenalla pelataan Miesten Superpesistä ja valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Naisten Ykköspesistä. ”Keltamustat” ovat kokemuksen ja nuoruuden yhdistelmä, jonka tavoitteena on pelata ennakkoluulotonta ja viihdyttävää pesäpalloa.

Koe Raahen seutu ja sen monipuoliset elämykset


Tekemistä koko perheelle moneksi päiväksi

Raahen seudun kesäinen luonto antaa parastaan.
Useat luontokohteet, kuten Pyhäjoen retkeilyreitistöt, Hummastinvaaran ulkoilureitistö ja Vihannin Kinttupolut sekä Siikajoen ihanat ranta-alueet Tauvossa ja Varessäikässä, tarjoavat sinulle mahdollisuuden päästää ajatuksesi lentoon. Älä huoli, se kyllä palaa.

Oleko koskaan kuuluut puhuttavan ookailusta?
Se on kiireetöntä autoajelua ilman varsinaista päämäärää, tämä onnistuu mainiosti mutkaisilla hiekkateillä Siikajoen ja Pyhäjoen maalaismaisemissa kylästä kylään suunnistamalla.
Entäpä tiedätkö mitä on lorkkiminen? Se on vedestä ylenpalttisesti nauttimista, päämäärätöntä ja tavoitteetonta uiskentelua, johon kuuluu olennaisesti veden pärskyttely.

Ota vaikka kesän to-do -listaan lorkkia joessa, lorkkia meressä, järvessä, lammessa, kylpylätasoisessa Kuntokeidas Vesipekassa.

Ota meidät oppaaksesi niihin asioihin, jotka tekevät meidätkin onnellisiksi.
Lisää vinkkejä lomailuun Raahessa, Siikajoella ja Pyhäjoella löydät sivustolta www.visitraahe.fi sekä Facebookista ja Instagramista.

Löydä ja jaa parhaat hetket @visitraahe #visitraahe