MAINOS

Talvilomalle halvalla: Näin onnistut siinä

MAINOS -


Talvimatkailun ei tarvitse syödä koko kukkarosi sisältöä eikä sinun tarvitse voittaa lotossa viettääksesi ikimuistoisen talviloman. Kuinka sitten kotimaanmatkailla talvella edullisesti? Aivan ensimmäiseksi sinun olisi laadittava suunnitelma. Spontaani matkustaminen on hauskaa hupia, jos sinulla on paljon säästöjä ja paljon rahaa poltettavanasi. Jos matkustat pienellä budjetilla, sinun olisi aina suunniteltava matkasi tarkoin.

Lomasi suunnitteleminen on tärkeää

Sinun ei tarvitse luoda tiukkaa, sekunnintarkkaa suunnitelaa, mutta sinulla pitäisi olla ainakin aavistus siitä, kuinka kauan vietät kussakin kaupungissa tai lomakohteessa. Sinun olisi myös oltava tietoinen siitä, mitä reittiä matkaat kohteeseen ja kauan lomamatkasi kestää. Mitä vähemmän jätät sattuman varaan, sitä suuremmalla todennäköisyydellä pystyt pysyttelemään budjetissasi ja jopa säästämään rahaa. Viime minuutissa tehdyt suunnitelmat ovat usein varsin hinnakkaita, eivätkä ne sovi budjettimatkailuun.

Talvi on hauskaa aikaa matkailla kotimaassa, mutta yritä välttää sesonkien aikana matkustamista. Esimerkiksi joulu ja hiihtoloma ovat kalliimpia kuin lomien ulkopuolella matkustelu. Vältä matkoja koululomien aikana, jolloin hotellit ja lentoyhtiöt nostavat hintojaan. Nousevat hinnat on suunnattu perheille, koska he ovat kykeneviä matkustamaan vain näiden aikojen aikana. Ota selvää, milloin olisi paras aika matkustaa lomakohteeseesi. Ota yhteyttä majapaikkoihin ja kysele, milloin olisi hiljaisin aika tulla. Varaa tämän jälkeen liput juuri näille päivämäärille. Sää ei välttämättä aina ole se parhain mahdollisin lomakausien ulkopuolella, mutta sehän ei haittaa – voit hyvin luoda itsellesi onnistuneen lomakokemuksen, vaikka lunta, vettä tai räntää pyryttäisikin, jos asenteesi on oikea.

Suunnittele myös, millä kulkupeleillä matkaat lomakohteeseesi. Esimerkiksi maanantait ja tiistait ovat huomattavasti halvempia matkapäiviä, kuin vaikkapa perjantait. Perjantait ovat suosituimpia matkapäiviä ja monet suuntaavatkin minilomille viikonlopuiksi. Tämä nostaa paitsi majapaikkojen, myös kulkuneuvojen kysyntää ja hintoja. Mitä enemmän kysyntää, sitä korkeammat hinnat. Voit käyttää matkustuskuluistasi säästämiäsi rahoja vaikkapa ruokaan tai majoitukseen. Jos suunnittelet viikonloppumatkaa, yritä pakata kevyesti ja käyttää vain käsimatkatavaroita.

Näin säästät paitsi kallisarvoisia energioitasi, myös varojasi, jos esimerkiksi lentoyhtiöt laskuttavat ekstraa matkatavaroista. Jos matkaat junalla tai bussilla, on tavaroidesi säilöminen huomattavasti helpompaa. Käytä julkisia mahdollisuuksien mukaan. Älä matkaa takseilla tai muilla kalleilla vempeleillä. Ne tekevät matkustamisestasi huomattavasti kalliimpaa. Bussit ja junat ovat halvempia kuin lentokoneet. Jos matkaat vaikkapa yöjunalla, säästät myös majoituskuluissa, sillä voit nukkua junassa.

Säästöjä lainojen yhdistämisellä

Yhdistä lainasi sillä se on varsin hyvä keino kerryttää säästöjä ja säästää rahaa. Yhdistämällä lainasi säästät esimerkiksi korkokuluissa. Sinun ei myöskään tarvitse käydä sekavaa paperisotaa eri lainatahojen kanssa, ja maksaa erilaisia lainalyhennyksiä. Lainasi maksaminen takaisin yksinkertaistuu, ja säästät rahaa. Nämä rahat voit sitten parhaimmassa tapauksessa käyttää kotimaamatkailuun.

Kiinnitä huomiota myös ruokapuoleen. Älä käytä rahojasi esimerkiksi kalliissa ravintolavaunussa tai osta ylihinnoiteltuja ruokatarvikkeita kioskeista. Suosi ruokakauppoja ja käytä hyväksesi niiden tarjouksia. Ota myös selvää, missä voit syödä vaikkapa halvan buffet.lounaan tai illallisen. Onko matkustuskohteessasi kenties ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat uskollisille asiakkailleen lounastarjouksia?

Voit myös ostaa halvan lounaan supermarketista ja valmistaa sen hotellissasi, jos lounaasi ei edellytä kokkailua ja ruoan kuumentamista. Jos yövyt asunnossa, voit käyttää hyväksesi asunnon keittiötä. Kiinnitä myös huomiota juomisiin – etenkin, jos suunnitelmissasi on juoda alkoholia aterioidesi kanssa tai lähteä illalla baariin. Alkoholi on kallista, ja muutamaan tuopilliseen uppoaa nopeasti sievoinenkin summa. Juo siis hanavettä, jos mahdollista. Vaihtoehtoisesti voit myös ostaa alkoholia kaupoista, ja säilöä ne majoituspaikkasi jääkaappiin, jos siellä suinkin on tilaa.