MAINOS

Unohda auton omistamisen tuomat huolet – vuokraa auto

MAINOS -

Oletko joskus laskenut yhteen auton kuukausikuluja ja pudistellut päätäsi epäuskoisesti? Oletko maksanut luotolta auton yllättävää remonttia ja kironnut? Oletko toivonut salaa, että voisit luopua auton omistamisesta ja sen mukanaan tuomista kulueristä? Älä huoli, sillä mekin olemme ajatelleet sitä! 

Auton omistaminen on melko kätevää. Auto seisoo pihalla tai tallissa ja odottaa kuuliaisena omistajaansa. Sillä voi mennä kauppaa, matkalle tai vaikkapa grillin autokaistalle. Etenkin taajamien ulkopuolella auto on käytännössä pakollinen, sillä julkinen liikenne toimii ainoastaan Suomen suurimmissa kaupungeissa.  

Autosta luopuminen on siis hankalaa. Mitä jos auto tarvitseekin silloin kun sitä ei ole? Mitä jos kerran vuodessa haluaa lähteä Lappiin tai vaikkapa suuremmille joululahjaostoksille Kokkolaan? Auto on silloin tarpeen.  

Meillä on sinulle kompromissiratkaisu. Se mahdollistaa autolla ajamisen ilman sen omistamista. Lue tämä artikkeli ja kuulet tästä huikeasta mahdollisuudesta nimeltään jakamistalous ja tarkemmin sanottuna www.gomore.fi

Mitä jakamistalous on?

Jakamistalous on trendiksi noussut vanha tapa jakaa, lainata tai vuokrata tavaroita niiden omistamisen sijaan. Tällöin keskiössä on kuluttamisen, käytön ja tuotannon vähentäminen ja yhteisöllinen talous. Jakamistalouden ideana on muun muassa hyödyntää resursseja tehokkaammin ja siirtyä omistamisesta käyttöoikeuksiin. Ihmisen kannalta jakamistalous vähentää omistettavien asioiden määrää ja niiden säilyttämiseen kuluvaa tilaa, mutta myös auttaa tekemään ekologisesti parempia vaihtoehtoja. 

Yhteiskäyttöauto on nimensä mukaisesti auto, jonka omistaa yritys tai yhteisö ja joka on kyseisen yrityksen tai yhteisön jäsenten käytettävissä. Muun muassa taloyhtiöautot ovat yleistyneet viime vuosina. Vertaisvuokrattu auto, jollainen myös www.gomore.fi on, on auto, joka kuuluu yksityishenkilölle, joka vuokraa autoa tarvittaessa eteenpäin. Tyypillisesti auton voi vuokrata lyhyeksi aikaa ja sen vuokrauksesta, noutamisesta ja palauttamisesta on tehty mahdollisimman helppoa.

Miksi vertaisvuokrata auto omistamisen sijaan?

Mikäli olet miettinyt autosi myymistä tai sinulla ei ole autoa ja auton tarve on vähäinen, voimme suositella vertaisvuokraamisen kokeilemista. Aiemmin auton lyhytaikaiseen vuokraamiseen liittyi käytännön ongelmia, kuten vaikkapa se, että kuinka varatun auton saa käyttöön ilman avaimia ja jos avaimet tarvitaan, niin missä ne ovat. Nämä ongelmat ovat ratkenneet teknologian ja etenkin mobiilisovellusten kehityttyä. 

Auton vertaisvuokrauksessa kannattaa aina varmistaa, että käyttää luotettavaa sivustoa ja että auton vakuutusasiat ovat kunnossa. Myös auton kunto tulee silmämääräisesti varmistaa käyttöön otettaessa. Kun kaikki on kunnossa ja auton vuokraamiseen syntyy rutiini, on vertaisvuokraus todella kätevää. 

Vertaisvuokraajana sinun ei tarvitse maksaa auton omistamiseen liittyviä kuluja, kuten vakuutuksia, veroja tai remonttikuluja. Vähällä auton käytöllä vuokraaminen tuleekin huomattavasti edullisemmaksi kuin auton omistaminen. Kaupungissa, jossa vertaisvuokraus on käytössä ja autoja on paljon, saa auton tarvittaessa käyttöönsä muutamalla klikkauksella. Mikäli et ole vielä kokeillut auton vuokrausta, kokeile sitä nyt, sillä se ei ole ollut koskaan näin helppoa!