MAINOS

Onko limiitti sinua varten?

MAINOS -

Limiittilaina on lainaa, jota myönnetään joustavaan käyttöön ja sitä voi nostaa joko kokonaan tai osissa. Se on tavallisesti kulutukseen tarkoitettua lainaa ja sitä voi hakea netistä ilman vakuuksia tai takaajia. Sen ominaisuuksiin kannattaa tutustua huolellisesti etukäteen ennen lainahakemuksen suorittamista. 

Limiittilainat tunnetaan uudenlaisena ja joustavana tapana hakea lainaa ja se tunnetaan myös nimellä joustoluotto. Lainansaajalle avataan luottoraja tietyn luottorajan puitteissa ja sieltä voi nostaa rahaa oman tarpeensa mukaan asetetun luottorajan raameissa. Lainaa voi nostaa koko summan verran kerralla tai tehdä halutessaan pienempiä nostoja. Luottotilin pitäminen on usein ilmaista, jolloin lainansaaja maksaa nostetusta luotosta. 

Limiittilainassa monen lainan hyvät puolet 

Limiittilainan valtit ovat sen hyödyissä, joita ei muissa lainamuodoissa ole. Perinteinen pankista saatu laina on hidas ja siinä edellytetään usein vakuuksia. Perinteisessä pienlainassa ei ole joustoa ja luottokortti on tehty ainoastaan maksuvälineeksi. Limiittilaina sisältää monen lainamuodon hyvät ominaisuudet, mikä voi tehdä siitä hyödyllisen tavan saada lainaa. 

Lainahaku tapahtuu muiden kulutusluottojen tapaan netissä ja se kannattaa ensin kilpailuttaa, mikä takaa sopivimman joustoluoton löytämisen. Netti tarjoaa monia lainavertailusivustoja, joiden kautta lainanhakija pystyy vertailemaan eri lainoja keskenään, jotta hän pystyy kartoittamaan lainansaantimahdollisuuksiaan. Vaihtoehdot perustuvat etukäteen annettuihin tietoihin, jolloin ne ovat lainanhakijalle räätälöityjä. Kilpailuttaminen kannattaa, sillä sopiva lainatarjous voi säästää huomattavia summia kustannuksissa. 

Nopeus, helppous ja joustavuus limiittilainan hyötyjä 

Limiittilainan muutamat ominaisuudet tekevät siitä erilaisen muihin kertalainoihin verrattuna. Sen edut ovat nopeus, joustavuus ja helppous, jotka muodostavat yhdessä hyödyllisen ja mukavan lainakokemuksen. Luottoa saa nopeasti, kun limiittilaina siirretään lainansaajan tilille mahdollisimman nopeasti, kun laina on hyväksytty ja mahdolliset nostopyynnöt on tehty. Monessa tapauksessa rahat siirtyvät tilille jopa vartissa, kun nostopyyntö on hyväksytty. Ajankohdista löytyy kuitenkin tiettyjä poikkeustapauksia, koska esimerkiksi yöllä tai pyhäpäivisin rahojen siirrossa voi kestää pidempään. 

Rahan nostamiseen tarjotaan usein monia vaihtoehtoja ja se käy omalta limiittitililtä käden käänteessä. Monet lainanmyöntäjät tarjoavat palveluita rahojen nostamiseen ja lainaa voi nostaa esimerkiksi tekstiviestillä rahoitusyhtiön tarjoaman verkkopalvelun kautta. Joillakin on käytössään jopa erillinen mobiilisovellus, jonka kautta rahojen nostamista voi suorittaa. 

Joustavuus on limiittilainan kolmas merkittävä hyöty. Lainan jatkuvuus tarkoittaa, että rahaa voi nostaa joko yhdellä kerralla tai monessa pienessä erässä. Kun lainaa maksaa takaisin joka kuukausi, siirtyy maksettu summa takaisin lainansaajan luottotilille, mikä tarkoittaa, että sen voi nostaa uudestaan. Tämän takia limiittilainat sopivat hyvin erityisesti tilanteisiin, jossa lainaa tarvitaan pidemmäksi aikaa, mutta laina-ajan sopivaa pituutta on hankalaa arvioida etukäteen. 

Useassa tapauksessa limiittilainaa tarjotaan ilman vakuuksia, eli rahoitusyhtiöt eivät vaadi sen myöntämiseksi vakuuksia tai henkilöä lainan takaamiseksi, mikä mahdollistaa yhä useammalle lainansaannin. Vakuudeton laina myönnetään tavallisesti vakuudellista lainaa nopeammin. Limiittilainaan sisältyy kuitenkin lähes poikkeuksetta muiden kulutusluottojen tapaan erilaisia sääntöjä ja ehtoja, jotka lainanhakijan tulee huolella selvittää ennen lainapäätöstä. Lainan asiallinen hoitaminen alusta loppuun on tärkeää muistaa, jotta mahdollisilta ongelmilta vältytään lainan jokaisessa vaiheessa. 

Limiittilainan edellytykset 

Kustannuksien ja muiden ehtojen lisäksi limiittilainaan liittyy muiden kulutusluottojen tapaan erilaisia ehtoja ja sääntöjä. Ne tulee ottaa huomioon, jotta lainansaanti on mahdollista ja sen hoitaminen sujuu odotetulla tavalla. Ensinnäkin lainanhakijan pitää olla täysi-ikäinen, mikä pätee periaatteessa kaikkiin lainoihin. Jotkut rahoituslaitoksista saattavat vaatia korkeampaakin ikää, mutta vähimmäisikä kaikissa tapauksissa on 18 vuotta. 

Limiittilainan saannissa edellytetään myös säännöllisiä tuloja, mutta niiden ei tarvitse olla välttämättä palkkatuloa, vaan tuloiksi kelpaavat myös esimerkiksi Kelan maksamat etuudet. Lainanhakijalla tulee olla myös moitteettomat luottotiedot ja useammassa tapauksessa maksuhäiriömerkinnät ovat este lainan saamiselle. Joissain rahoituslaitoksissa voi olla näiden edellytyksien lisäksi joitain muitakin ehtoja, joten ne tulee aina jokaisen tapauksen kohdalla tarkistaa.