Maailman mehiläispäivää juhlistetaan lauantaina Kaustisella

Maailman mehiläispäivää juhlistetaan huomenna Kaustisella mehiläiskurssin koulutuspäivällä. Koulukeskuksen pihalta siirrytään myöhemmin Vissavedentie 141:ssä olevan autokorjaamon pihalla olevalle mehiläistarhalle.

Mehiläiskurssit ovat olleet erittäin suosittuja. Kaustisella oppilaita on ollut talven teoriapäivistä lähtien 26. Heistä yhdeksän on Perhonjokilaaksosta, loput muualta Pohjanmaalta, jopa Alavudelta asti. Kurssin järjestäjät Perhonjokilaakson kansalaisopisto ja Keski-Pohjanmaan Mehiläishoitajat.

Talvikurssipäivien jälkeen päästään vihdoin tapaamaan eläviä hyönteisiä ja tutkimaan pesien vilkasta elämään sekä oppimaan käsittelyä ja hoitotekniikoita. Juhannuksen tienoilla kurssilaiset pääsevät valmistautumaan hyvän heinäkuun hunajasadon saamiseen, pesien lisäämiseen ja kuningattarien kasvattamiseen.

Mehiläispäivä on nyt erityisen ajankohtainen, sillä kaikkialla maailmassa tunnetaan huolta ruuan tuotannosta. Tietoa hyönteisten merkityksestä halutaan levittää, sillä väitetään, että maailman ruokatuotannosta kaksi kolmasosaa tuleen välillisesti hyönteisten ansiosta.

Kommentit

Uutisella ei ole vielä yhtään kommentteja
Kommentoidaksesi ole hyvä ja
kirjaudu sisään