Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ilmainen maanantai veti Kaustiselle tuhansia kävijöitä – kansanmusiikkijuhlat jatkuvat tiistaina auringonpaisteessa

Perhonjokilaakso+ | Ti 10.7.2018 klo 11:57 [päivitetty ti 12:01]

Katariina Poranen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat aloitti maanantaina komeasti. 150 vuotta täyttävä Kaustisen kunta tarjosi avajaispäivänä kaikille vapaan pääsyn festivaaleille.

Tämä näkyi maanantai-illan käyntimäärässä: juhlilla laskettiin 8 300 käyntimäärää. Luku on jopa neljänneksen enemmän kuin viime vuonna.

Myös viime vuonna juhlaviikon maanantaina tarjottiin kaikille vapaa pääsy festivaaleille. Silloin syynä oli 50 vuotta täyttäneen festivaalin juhlavuosi.

Festivaalijärjestäjät arvioivat, että yhtenä syynä maanantain vetovoimaan oli harvinaisen kaunis sää. Kävijöitä saapui festivaalialueelle tasaisesti koko aurinkoisen ja lämpimän illan ajan.

Myös tiistai on alkanut Kaustisella aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Koko viikoksi onkin ennustettu varsin mukavaa festarisäätä.

Tiistain ohjelman kohokohtia ovat Mukulamatineat, joissa lapset esiintyvät sekä tanssien että musisoiden. Kansantanssiin painottuvassa Mukulamatineassa esiintyy paikallisten Ottosten lisäksi joensuulaisen Motoran lapsiryhmä. He esiintyvät Keskipohjanmaa-areenalla tiistaina kello 13 alkaen.

Illalla kello 17 lähtien vuorossa on areenalla Näppäreiden Mukulamatinea, jossa esiintyy satoja soittajia ympäri Suomen.

– Määriä on yleensä vaikea arvioida täsmällisesti etukäteen mutta sen voin sanoa, että 360 jäätelöä on tilattu, kertoo koulutusvastaava Anni Järvelä. Jokainen soittaja saa keikkapalkkiokseen jäätelön Mukulamatinean jälkeen.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään 9.–15. heinäkuuta.

#
Fingerpori