keskiviikko 21.11.2018 | 02:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Villin yökatrillin tarina jatkuu Kaustisella Petri Kauppisen johdolla – katso videolta, miten kansanmusiikkijuhlilla tanssittiin torstaina

Perhonjokilaakso+ | Pe 13.7.2018 klo 17:38

Katariina Poranen

Torstain ja perjantain välisenä yönä legendaarisen Kaustisen kansanmusiikkijuhlien yökatrillin vetäjä, mestarikansantanssija Antti Savilampi johti katrillia viimeisen kerran.

Yökatrilli tai huutokatrilli on yksi Kaustisen kansanmusiikkijuhlien tunnetuimmista tansseista.

Keskiyöllä järjestettävä tapahtuma nostattaa tunnelman areenalla äärimmilleen, kun sadat osanottajat tanssivat ja huutavat vetäjän tahtiin.

Savilampi on vetänyt katrillin Kaustisella vuodesta 1982. Vetäjänä jatkaa ensi vuonna tanssija-koreografi-tanssinopettaja Petri Kauppinen.

– Koko ajan ja kaikissa käänteissä Antti on kursailematta antanut parastaan eli jakanut kansantanssin hiljaista tietoa ja käsityötaitoa kaikkien nautittavaksi ja opiksi. Tämä katkeamaton huutokatrilliperinne on huikea osoitus kansantanssitaiteesta, Kauppinen kiittää oppi-isäänsä.

Petri Kauppinen nähdään jo tänä vuonna Kaustisella tanssin johtotehtävissä perjantai-iltana kello 23, kun Keskipohjanmaa-areenalla järjestetään Iltavilli-tanssitusta. Musiikista vastaa Maria Reikko & Best Case Scenario Band, yksi vuoden showcase-yhtyeistä.

Tällaista meno oli torstain ja perjantain välisenä yönä, kun Antti Savilampi veti viimeistä yökatrilliaan:

Lue täältä lisää huutokatrillista.

#
Fingerpori