keskiviikko 5.8.2020 | 17:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Suosiotaan kasvattaneessa Kaustisen kaljakellunnassa nähtiin myös yksisarvinen – katso video lähtöpaikalta

La 14.7.2018 klo 16:46 | päivitetty la 16:49

Maija Ahonen

Kaustisen järjestyksessä neljäs kaljakellunta pyörähti Perhonjoella käyntiin tänään lauantaina iltapäiväkahden jälkeen.

Nimen mukaisesti tapahtuman osallistujat kelluvat pitkin jokea erilaisilla kulkuneuvoilla ja nauttivat samalla virvokkeita.

Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää. Alunperin pienen kaveriporukan tempauksena alkanut tapahtuma on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan. Kaustisella kellunta on järjestetty perinteisesti festivaaliviikolla.

Tänään helteinen sää houkutteli tänään paikalle 25 venekuntaa. Kussakin paatissa oli yhdestä neljään kellujaa.

Suosituin alus oli perinteinen kumivene, mutta joella nähtiin myös muun muassa täytettävä ilmapatja, polkuvene, lasten uima-allas, puhallettava yksisarvinen sekä omatekoinen, traktorin sisäkumeista ja sohvapöydästä rakennettu lautta.

Alukset laskettiin Perhonjokeen Järvelän riippusillan rannasta, ja tavoitteena oli kellua rauhallisesti Pirttikosken voimalaitoksen padolle asti.

Paikallisten lisäksi kaljakellunnassa oli mukana osallistujia ainakin Kokkolasta. Monet kertoivat bonganneensa tapahtuman Facebookista. Kellunta veti riippusillan rantaan myös yleisöä.

Vastaavanlaisia tapahtumia on järjestetty jo parikymmentä vuotta Etelä-Suomessa muun muassa Vantaanjoella ja Keravanjoella, jossa kellujia on ollut tuhansia.

#