Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Maija Ahonen pääkirjoituksessa: Piisamirottakin sen tiesi

Perhonjokilaakso+ | To 26.7.2018 klo 10:56

Eihän tässä kuumuudessa voi edes ajatella, totesi Piisamirotta Tove Janssonin vuonna 1946 ilmestyneessä Muumipeikko ja pyrstötähti -kirjassa.

Tekisi mieli yhtyä Piisamirotan kommenttiin. Kuumaa on nimittäin nytkin.

Vaikka toimituksessa on ilmastointi, viimeistään iltapäiväauringon porottaessa tuntuu siltä kuin istuisi huonosti lämmitetyssä saunassa. Turhaan ei muistutella juomisen tärkeydestä. Silti se meinaa unohtua, ja iltaisin olo on kuin keitetyllä makaronilla.

Poikkeuksellinen hellejakso onkin saanut suomalaisten kielenkannat laulamaan. Puhutaan käristyskupolista ja helleinfernosta.

Toisaalta medialle kuuma ja kuiva kesä on ollut hiljaisen heinäkuun lopun pelastus, kun uutisvirran on voinut täyttää erilaisilla helleaiheilla. Tässäkin lehdessä kerrotaan hellejakson vaikutuksesta uimavesiin ja Perhonjoen vedenkorkeuteen.

Vaikka kyllä minä vaihtaisin tämän kuumuuden hiljaiseen heinäkuuhun. Kolmatta viikkoa jatkuva helle on perusterveelle toimistotyöläisellekin liikaa. Suurin huoli on kuitenkin heistä, jotka ovat meidän muiden avun varassa. Erityisen tukalaa on heikkokuntoisilla vanhuksilla, jotka eivät valita vaikka syytä olisikin. Siksi avun tarjoaminen on paikallaan, vaikka sitä ei pyydettäisi.

#
Fingerpori