Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Maija Ahonen pääkirjoituksessa: Muovista asiaa

Perhonjokilaakso+ | Ke 1.8.2018 klo 19:00

Alkuviikosta saimme kuulla pitkään kaivatun uutisen: Ekoroskin alueella lisätään muovinkeräyspisteitä. Muovipakkausten kierrätyksestä huolehtiva Rinki Oy on luvannut toimittaa lokakuun alkuun mennessä Ekoroskin alueelle kuusi uutta muovinkeräyspistettä, joista yksi sijoitetaan Kaustiselle. Näiden lisäksi kahdelle hyötykäyttöasemalle on tulossa muovinpalautuspaikka, joista toinen on luvattu Veteliin.

Kyllä tätä onkin odotettu! On nimittäin tuntunut järjettömältä, että kierrätykseen kelpaavaa muovia joudutaan dumpata poltettavaksi menevän energiajätteen joukkoon.

Innokkaimmat kierrättäjät ovatkin kuskanneet muoviroskansa naapurikuntien keräyspisteille. Perhonjokilaakson alueella muovinkierrätyspisteitä on tähän asti ollut Halsualla ja Perhossa, joissa jätehuollosta vastaa Millespakka.

Uusi vaatii tietysti aina opettelua. Ekoroskin alueella hyvänä porkkanana muovinkierrätykseen on jätemaksujen vähentäminen. Suuri osa maksullisesta energiajätteestä kun on muovijätettä.

Jos omasta keittiönkaapista ei vielä löydy kierrätettävälle muoville omaa astiaa, on sellainen syytä pikku hijaa hommata.

#
Fingerpori