Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Maija Ahonen pääkirjoituksessa: Uusia alkuja

Perhonjokilaakso+ | Ke 8.8.2018 klo 19:00

Tänä aamuna monissa talouksissa on eletty jännittäviä hetkiä, kun lasten on aika palata pitkän helteisen kesän jälkeen takaisin koulunpenkille. Koulutyö käynnistyy tänään kaikkialla muualla Perhonjokilaakson levikkialueella paitsi Ullavassa, jossa syyslukukausi alkaa vasta maanantaina.

Vaikka omista kouluvuosista on aikaa, koulunaloitustunnelmiin on helppo palata. Parasta oli uudet oppikirjat, joiden päällystämistä rakasti lapsena niin paljon, että muovitin omien opusteni lisäksi usein myös siskoni kirjat. Niistä oli samalla mukava katsella, mitä uusia tietoja ja taitoja sitä tulevana vuonna taas oppiikaan.

Vähän samantapainen viehätys piilee myös kansalaisopistojen opetusohjelmissa. Viime viikolla kotiin jaettu vihkonen on oiva muistutus siitä, että aikuisenakin voi oppia kaikenlaista uutta. Perhonjokilaakson kansalaisopistossa starttaa tänä syksynä yhteensä 135 erilaista kurssia.

Erilaisia harrastusryhmiä on helppo perustaa itsekin, kunhan vain saa mukaan muutaman muunkin asiasta kiinnostuneen. Esimerkiksi facebookissa on helppo yhyttää samanhenkisiä yhteen. Eikä perinteistä puskaradiotakaan kannata unohtaa, sillä elämää on myös naamakirjan ulkopuolella.

#
Fingerpori