Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vanhan musiikin ilta Vetelin Irtanaisviikoilla

Perhonjokilaakso+ | Ke 8.8.2018 klo 19:00

Vetelin irtanaisviikot jatkuvat perjantaina vanhan musiikin teemalla. Vetelin kirkossa vietetään viikkomessua kello 19, ja sen toteutuksessa on mukana Vetelin poikakuoron mieskuoro Simo Kankaan johdolla. Poikakuoro laulaa messun osia gregoriaanisesta De Angelis -sävelmistöstä. Messun kaikki virret lauletaan säestyksettömästi, mikä gregoriaanisten laulujen ohella antaa tilaisuuteen hyvin meditatiivisen ja rauhoittavan sävyn.

Messun jälkeen kello 21 on kotiseutumuseon läheisyydessä sijaitsevalla Torpan rukoushuoneella cembalokonsertti. Helsinkiläinen cembalisti Julia Tamminen saapuu konsertoimaan 1600- ja 1700-lukujen mestarisäveltäjien kuten Matthias Weckmannin, Johann Jakob Frobergerin ja Carl Philipp Emanuel Bachin musiikkia sisältävällä ohjelmalla.

Valko-Venäjällä syntynyt cembalisti ja urkuri Julia Tamminen opiskeli urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa professori Olli Porthanin ja Markku Hietaharjun johdolla sekä cembalonsoittoa Anssi Mattilan, Elina Mustosen ja Assi Karttusen johdolla. Sen lisäksi hän opiskeli musiikkitiedettä Pietarin Rimsky-Korsakovin Konservatoriossa. Suomen kulttuurirahaston tukemana hän on täydentänyt urku- ja cembalo- opintojaan Amsterdamin konservatoriossa professori Pieter van Dijkin, Menno van Delftin ja Therese de Goeden johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2008.

Tamminen voitti toisen palkinnon Alkmaarin kansainvälisessä Schnitger -urkukilpailussa Hollannissa vuonna 2007 sekä erityispalkinnon barokkimusiikin parhaasta tulkinnasta Mikael Tariverdiev -urkukilpailussa Kaliningradissa vuonna 2011. Hän on konsertoinut solistina ja kamarimuusikkona sekä Suomessa että ympäri Eurooppaa. Hän toimii perustajajäsenenä vanhan musiikin yhtyeissä Un’altra ondata ja Corde Sonore sekä soitaa FiBO Storia-HKO:n ja Hämeenlinnan kaupunginorkesterin riveissä. Hänen sydäntään lähellä on myös kamarimusiikki sekä monipuolinen yhteistyö erilaisten kuorojen ja lauluyhtyeiden kanssa. Täällä hetkellä hän toimii vs. kanttorina Porvoon suomalaisessa seurakunnassa sekä freelance -muusikkona.

Perjantai-iltana myös Vetelin museo on avoinna kello 18–21.

#
Fingerpori