Helena Koivusalo kolumnissaan: Aika rientää!
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Helena Koivusalo kolumnissaan: Aika rientää!

Perhonjokilaakso+ | Ke 15.8.2018 klo 19:00

Aika tuntuu kuluvan välillä äärettömän nopeasti. Aloitin työt tässä lehdessä 15 viikkoa sitten – nyt kesääni kotipuolessa on jäljellä enää yksi viikko.

Jouluaattoon on tänään 130 päivää. Pari kuukautta ja kaupoissa raikaa taas Tonttujen jouluyö. Joulunalusviikolla ihmiset säntäilevät ja jonottavat kaupoissa taas paniikinomaisesti, kuin taannoin erään kansaa puhuttaneen muumimukin perässä.

Talven taituttua on pian taas uusi kesä. Toukokuun alkuun on enää alle yhdeksän kuukautta, eikä vääjäämättä saapuvan syksyn tulo tunnu tuon ajatuksen jälkeen lainkaan niin surkealta.

Yleisesti puhutaan kevätväsymyksestä, mutta sitä en ole vielä kokenut. Syysväsymys on tutumpaa.

Kesän saapuessa olen valmis singahtamaan sängystä ylös kuudelta aamulla auringonnousua katsomaan. Kesällä aika tuntuu kuitenkin rientävän tuplatempoa.

Syksyn lähestyessä aurinkoon on jo tottunut niin, ettei sitä jaksa kukon kiekuessa lähteä ihastelemaan. Viileveninä syysaamuina mieli on kesän kiireistä väsynyt, mutta raikas ilma piristää.

Kokemus on tuttu jo kouluvuosilta. Kun ensimmäisten koulupäivien innostuksesta päästiin, joka aamu tuntui vaikeammalta nousta. Silloin viisi minuuttia ennen bussin tuloa heräämälläkin ehti mainiosti. Ylös sängystä, matkalla pysäkille aamupala omenapuusta ja läksyt tehtiin seuraavan 12 kilometrin aikana. En suosittele kenellekään.

Toivoa sopii, että syyskuun saapuessa jaksan lähteä omaan alkavaan kouluvuoteen taas uudella innolla. On aika virittäytyä iltavirkusta aamuihmiseksi, sillä kaupungissa koulumatkan varrella ei ole omenapuita. Syksyn kunniaksi taidan siis virittää herätyskellon yöpöydälle.

Ja aloittaa joululahjojen ostamisen ajoissa, mutta se onkin jo toinen juttu.

#
Fingerpori