Helena Koivusalo kolumnissaan: Kiitoksen aika
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Helena Koivusalo kolumnissaan: Kiitoksen aika

Perhonjokilaakso+ | Ke 22.8.2018 klo 19:00

On aika kiittää. Kesäpestini on päättymässä ja pian on aika hypätä kirjoittajasta takaisin lukijan saappaisiin. Ja pohjoisen junan kyytiin, sillä toimittajan opinnot jatkuvat taas, vaikka minulle oppia on ollut koko kesä.

Neljään kuukauteen mahtuu paljon kohtaamisia ja kotiseudulla vietetty aika on ollut muistojen täyteinen.

Keväällä aloittaessani en olisi osannut kuvitellakaan, miten moneen aivan uuteen paikkaan päädyn. Vaikka sukuni juuret ulottuvat Perhonjoen alkulähteille, kävin Perhossa kesän aikana varmaan enemmän kuin koskaan aiemmin.

Jostain syystä olin aina kuvitellut sen olevan hirvittävän kaukana, mutta matka Vetelistä olikin sama, kuin kotoani Kokkolaan.

Aina ei tarvitse lähteä kauas. Oma maailmankuvani laajentui kesän aikana vain maakunnan sisällä. Uusia paikkoja löytyy, kun suuntaa kotiportailta vähän pidemmälle, eikä siihen tarvita lentokonetta.

Minut vakuutti Pauanteen maasto, johon päädyin kesän aikana ensimmäisen kerran sitten yläasteen suunnistustuntien. Yllätys oli, että ränsistyvän paanukaton takaa löytyikin useampia rakennuksia – ja olen sentään asunut paikkakunnalla pitkään.

Perhosta yllättyneenä taidan ensi kesänä matkata tutkimaan Peuran polkua. Siellä käy moni kauempaakin, miksi en siis minäkin.

Kiitos jokaisesta kohtaamisesta kesän aikana ja lämmintä syksyä lukijoille!

Kirjoittaja on Perhonjokilaakson kesätoimittaja, joka lähtee jatkamaan journalismin opintoja kiitollisena kesästä.

#
Fingerpori