keskiviikko 21.11.2018 | 00:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

VePen E-tytöille Keski-Pohjanmaan alueen pesismestaruus

Perhonjokilaakso+ | Ti 28.8.2018 klo 10:25

Veteli Pesiksen E-tytöt voittivat Keski-Pohjanmaan alueen pesismestaruuden sunnuntaina Vetelin Ruohopatin kentällä pelatussa lopputurnauksessa. Ensimmäisessä ottelussa runkosarjan voittanut kotijoukkue kaatoi odotetusti sarjanelosen Haapajärven 2-0 (8-3, 9-3). Toisessa ottelussa Kinnula oli niukasti Oulaista parempi jaksoin 1-0 (4-4, 11-10). Pronssipelissä vastakkain olleet Haapajärvi ja Oulainen kävivät kovan taiston, jonka Oulainen käänsi voitoksi vasta kotiutuslyöntikisan toisella kierroksella, jaksoluvut 1-2 (9-13, 9-5, 5-6).

Varsinainen trilleri olikin sitten loppuottelu, joka alkoi rankalla sadekuurolla. Se ei pelaajia lannistanut, vaan Veteli löi heti ottelun alkuun kolme juoksua ja hallitsi avausjaksoa. Jakson viimeisen ulkovuoronsa Veteli aloitti hyvin ja teki kärjestä kaksi paloa. Jaksovoitto olikin jo näpeissä, kunnes kolmannen palon yritykset lipsahtivat harhaheitoiksi ja Kinnula tuli tasoihin. Kun Kinnulan parhaana palkittu Helmi Jauhiainen toi vielä juoksun, jakso meni vieraille numeroin 5-6. Toisella jaksolla Kinnula jatkoi hyviä otteita, eikä Vetelin sisäpeli kulkenut. Viimeiselle tasoittavalleen Veteli tuli kolmen juoksun tappioasemassa, juoksusarakkeessa pyöreä nolla. Kärjestä päästiin aloittamaan ja ensimmäinen ajolähtö oli valmis yhdellä palolla, kun lyömään tuli Silla Tuominiemi. Hän onnistui lyönneissään kuten myös hänen jälkeensä lyöneet Teija Tunkkari ja Meea Heikkilä. Tasatilanteessa 3-3 lyömään asteli Netta Pihlajaharju, jonka tarkka lyönti merkistä kolmossaumaan kiidätti kotipesään Silla Tuominiemen ja edessä oli kotiutuslyöntikisa. Kotareiden aloitukseen VePe valitsi ulkovuoron ja onnistui hyvin, Kinnula sai vain kaksi juoksua. Vetelin tytöt onnistuivat myös kotiutuksissa täydellisesti. Ensimmäisessä parissa Elli Siirilä toi ja Meea Heikkilä löi kavennuksen. Toisessa parissa Saana Koskimäki ja Teija Tunkkari tasoittivat tilanteeksi 2-2. Kolmannessa parissa ottelun voittojuoksun taituroivat Rebekka Kalliokoski ja Saara Lempiälä. Upea sarja sai hienon päätöksen ja kesäkuussa jo Ylivieskan alueleirillä pelisarjan voittanet pelaajat kultamitalit kaulaansa. Voitontanssiin VePen tytöt pyysivät mukaan myös Kinnulan hopeajoukkueen pelaajat, kiitoksena rehdistä ja tasaisesta pelistä.

Veteli Pesiksen vahvuus kesän peleissä oli joukkueen tasaisuus. Tämä tuli esille myös finaalissa, esimerkiksi kaikki yhdeksän pelitilannejuoksua merkittiin eri lyöjille. Edellä mainittujen pelaajien lisäksi joukkueessa pelasivat Silja Kangas, Salla Lahti, Neea Rannanpää, Rebekka Pöyhönen ja Nelli Hautala. Pelinjohtajina olivat Jari Siirilä ja Jarkko Tunkkari.

Jari Siirilä

#
Fingerpori