keskiviikko 21.11.2018 | 13:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ullavalaisten siirtolaisuuskirja on ehdolla vuoden kotiseututeokseksi – ylsi viiden joukossa finaaliin

Perhonjokilaakso+ | Ti 4.9.2018 klo 09:23 [päivitetty ti 14:26]

Katariina Poranen

Ullavalaisten siirtolaisuudesta kertova kirja on noussut Suomen Kotiseutuliiton järjestämään Vuoden kotiseututeos -kilpailun finaaliin. Finaalissa vuoden teoksen tittelistä kilpailee viisi teosta.

Lähtijät – Ullavan siirtolaisuus Pohjois-Amerikkaan ja Australiaan 1872–1960 -teoksen ovat toimittaneet Pekka Rauhala ja Outi Järvi. Teos on siirtolaismatrikkeli, joka sisältää siirtolaisuuden historiaa sekä perustiedot pienoiselämäkertoineen Ullavasta Pohjois-Amerikkaan ja Australiaan lähteneistä kylittäin.

Ullavalaiskirjan lisäksi mukana kisassa ovat Ilkka Teerijoen kirjoittama Hämeenlinna vallankumouksen vuosina 1917–1918, Maisa Kannonmaan toimittama Tarinoita taidekaupungista – Vaasan taideyhdistys 100 vuotta, Karoliina Junno-Huikarin toimittama teos Kotikulmilla – Kuvia Vantaasta ennen ja nyt sekä Pertti Huovisen kirjoittama Meijän Pohojois-Ii – Pohjois-Iin kylähistoria.

Vuoden kotiseututeos -kilpailuun lähetettiin 45 kirjaa eri puolilta Suomea. Finaalin tulos julkistetaan Turun kirjamessuilla lauantaina 6. lokakuuta.

Lue täältä lisää;

Lähtijät kertoo Ullavan siirtolaisuudesta

#
Fingerpori