keskiviikko 21.11.2018 | 14:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijalta: Entisajan "treeniportaat"

Perhonjokilaakso+ | Ke 5.9.2018 klo 19:00

Istuessani isäni perintökeinossa selailin puhelinviestejä, otti silmääni Facebookin sivusta lähetetty kopio: Veteliin havitellaan treeniportaita (uutinen Perhonjokilaakson verkkosivuilla su 2.9.)

Mieleeni nousi nostalgiset muistot eletystä elämästä edesmenneen puolisoni Kavon kanssa.

Naimisiin menimme talvella 1965 ja syksyllä aloitettiin Puusaaren slalommäki yhdellä hissillä kalliolle, joka oli talon maita. Meillä oli talviyritys!

Noin 15 vuoden kuluttua Vetelin Urheilijoiden hiihtojaostolla oli uusi idea.

Vuonna 1980 Puusaaren slalommäelle tehtiin talkoilla sauvanousupaikka lumettomien kuukausien ajaksi. Talkoolaiset olivat Tauno Kolppanen, Raimo Viisteensaari, Esko Anttila, Alpo Torppa ja Mauno Kivinen, joka oli paras lapiomies, muisteli Alpo.

Nämä hiihtäjien isät ja hiihdon vetomiehet toivat kotoaan maatiloilta olkoa ja Tauno haki Teerijärveltä parkkia omalla traktorilla, koska siinä oli kippilava, joka oli hieno uutuus siihen aikaan, kertoi Alpo. Tauno ajoi ne Tunkkarin puolelta loivempaa rinnettä ylös, koska kuorman pystyi pudottaa rinnettä alaspäin. Sitten parkki levitettiin lapioilla olkien päälle noin kolme metriä leveäksi laduksi.

Tauno muisteli ajatelleensa: mitähän Kavo sanoo traktorin ajamisesta mäen päälle! Hyvää tykkäsi, kun tuli Puusaaren kalliolle käyttöä ympäri vuoden ja että muutkin kuntoilijat saivat siinä käydä kuntoilemassa. Kavi oli hyvin myötämielinen kaikissa urheilullisissa käytöissä tuolla Puusaaren talon mailla.

Nyt yksin ollessani katselen valokuvia ja luen lehtileikkeitä usein meidän Puusaaren slalommäen yrityksestä.

Oi niitä aikoja!

Hillevi Puusaari (os. Huima)

Veteli

#
Fingerpori