sunnuntai 18.11.2018 | 00:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hyvä kuhajärvi antoi 11 kilon hauen - Vetouistelun Pohjanmaa-cup ratkesi Patanan tekojärvellä

Perhonjokilaakso+ | La 8.9.2018 klo 20:00 [päivitetty la 20:05]

Sanni Aho

Kaikkiaan 45 venekuntaa vietti lauantaipäivän Patanan tekojärvellä, jossa taisteltiin vetouistelun Pohjanmaa-cupin voitosta. Kyseessä oli kilpailun kahdeksas ja viimeinen osakilpailu.

Koko cupin voitto meni jo viidettä kertaa peräseinäjokelaisille Toni ja Hilkka Harjulle. Patanasta he tosin uistelivat nollatuloksen, mutta muiden osallistujien kiri ei riittänyt.

– Tänään otettiin rennommin, sanoo lopputulokseen tyytyväinen Toni Harju.

Osakilpailun voitto meni kotijärvellään kalastaneille Esko ja Juho Sillanpäälle. Kahtena edellisenä iltana järvellä harjoittelu ei tuottanut saalista, mutta kisassa kuhaa nousi 9188 grammaa ja haukea 5596 grammaa.

Patanan tekojärven vesi on matalalla, mutta Sillanpään mukaan sillä ei ole kalastamiseen merkitystä - ennemmin kalamiehiin.

– Etukäteen ihmisiä huolestutti, että saako veneet laskettua järvelle. Huoli on kuitenkin turha, sillä molempia veneenlaskupaikkoja on kaivinkoneella ruopattu niin, että lasku onnistuu, hän kertoo.

Sillanpään mukaan kalaa saadaan kokonaisuudessaan parhaiten Patanan tekojärven osakilpailussa ja hän kehuu järveä alueen parhaaksi kuhajärveksi. Kaikkiaan Patanassa kalastettiin 92 kiloa kuhaa ja 208 kiloa haukea. Kaikki kilpailussa kalastetut kalat menevät suoraan ostajalle ja ne päätyvät myyntiin kalatiskiin.

Kilpailun suurimman kalan ja samalla myös oman ennätyssaaliinsa sai kokkolalainen Miikka Paalijärvi. Hauki painoi yli 11 kiloa.

– Ei se tuntunut kyllä kuin viisi-kuusikiloiselta. Tuuripeliähän tämä on, naurahtaa Paalijärvi, joka osallistui kisaan isänsä Aimo Paalijärven kanssa.

Osakilpailun suurin kuha painoi 5,4 kiloa ja sen kalasti Mika Winter.

#
Fingerpori