Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tältä näyttää kierros Kemoran radalla Martina Backfältin kyydissä - Kätilöopiskelija on myös SM-tason kuljettaja

Perhonjokilaakso+ | Su 9.9.2018 klo 08:00

Sanni Aho

– Martina ei sitten käytä jarrua, huutelee yleisö toimittajan ahtautuessa Honda Civicin kuppipenkkiin, eli tässä tapauksessa todelliselle pelkääjän paikalle.

Kotiradallaan Kemoralla alaveteliläinen Martina Backfält, 22, on ajanut lukemattomia kertoja ja hän muistelee ennätyskierrosaikansa olevan minuutti, 25 sekuntia ja vähän päälle.

Backfältin harrastus on aina ollut autourheilu. Ensimmäisen kerran hän ajoi autoa 8-vuotiaana ja nyt Backfält on jo useamman kauden ajanut Rata-SM -sarjaa. Talvisin Backfält opiskelee ja hän valmistuu reilun vuoden päästä kätilöksi. Ajoharrastus yllättää opiskelukavereita, mutta niin myös tuleva kätilön ammatti autourheilun parissa.

– Molemmista saa adrenaliinipiikin, selittää Martina valintaansa.

Katso videolta, miltä Martinan kyyti näytti:

– En ajanut täysiä, kommentoi Martina ajon jälkeen.

Seuraava koitos Martinalla on edessään kahden viikon päästä, jolloin ajetaan Rata-SM-sarjan viimeinen osakilpailu Alastarossa. Martina ajaa omalla Hondallaan V1600-luokkaa. Tulevaisuudessa Backfält aikoo harrastusta jatkaa.

– Olisi mukava päästä joskus ajamaan ulkomaille, kertoo Backfält tavoitteestaan.

Backfält oli Kemoralla mukana isänsä Mårten Backfältin ja Johan Dahlbackan järjestämässä ajotilaisuudessa, jossa halukkaat pääsivät ajamaan rata-autoilla Kemoran kurveja.

#
Fingerpori