keskiviikko 21.11.2018 | 21:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Anne Polso ja Tanja Rannila suunnistivat rogainingin SM-kultaa Jämillä

Perhonjokilaakso+ | Su 9.9.2018 klo 16:45 [päivitetty su 16:49]

Sanni Aho

Veteliläiset Anne Polso ja Tanja Rannila nappasivat rogaining-suunnistuksen SM-kullan Jämillä. 24 tuntia kestäneen kisan lähtö tapahtui lauantaina puoliltapäivin ja maaliin saavuttiin sunnuntaina.

– Ei uskottu, että olisimme olleet lähellä voittoa. Monet joukkueista sortuivat pummeihin ja niitä tuli meillekin, kertoo Polso.

Rogainingissä kilpailijat saavat 2,5 tuntia ennen kisan lähtöä kartan, johon rastit on merkitty ja saavat suunnitella reittinsä. Haastetta tavalliseen 1/10 000 mittakaavan karttaan tottuneille tuo myös rogainingin 1/40 000 mittakaava.

– Yö oli pitkä, mutta lämmin ja vaikka rasteilla oli heijastimet, emme montaa heijastinta nähneet, Polso sanoo ja päivittelee erityisesti hirvikärpästen määrää: kisan jälkeen niitä löytyi satoja.

Kisan aikana Rannilan ja Polson mittareihin kertyi 121 kilometriä taivallettua matkaa.

– Eihän tässä mitään järkeä ole, mutta omat rajat tulee haettua, naurahtaa Polso.

Kyseessä oli neljäs kerta, kun Polso ja Rannila rogainingin SM-kisaan osallistuvat. Edellisen kerran he voittivat SM-kullan kaksi vuotta sitten. Nyt järjestettyyn kisaan osallistui parikymmentä naisjoukkuetta, 35 miesjoukkuetta ja 18 sekajoukkuetta.

#
Fingerpori