Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jet-Puun Tero Hietaniemi: Rauha kuntapäättäjille päätöksentekoon - Perhon kunta haluaa tukea yrittäjiä ja Jet-Puun kohdalla kyse on poikkeuksellisesta tuesta

Perhonjokilaakso+ | Ti 11.9.2018 klo 17:00

Sanni Aho

Perhon kunnanvaltuustolle ensi maanantaina siirtyvä esitys Jet-Puun yritystuesta on Perhossa toinen tälle vuodelle. Jet-Puun kohdasta erikoisen tekee se, että tukinmittausjärjestelmä sijaisee kontissa. Kunnanjohtaja Lauri Laajala muistuttaa, että kyseessä on poikkeuksellinen esitys, sillä usein kunnan tukimuotona yrityksille on hallin rakentaminen.

Kesäkuun kokouksessa valtuusto hyväksyi J. Varila Steelille rakennettavan teräsraepuhaltimon, jonka kustannusarvio on 200 000 euroa. Investointipäätös ja vuokrasopimusluonnos tuodaan kunnanhallitukselle myöhemmin syksyllä, kun urakkakilpailutus ja sopimusluonnokset ovat valmistuneet.

– Perustelen näitä työpaikkojen syntymisen näkökulmasta. Ymmärrän, että näitä ihmetellään, mutta kun perholainen yritys haluaa esittää tällaista, niin en ota valtaa itselleni.

J. Varila Steelin tapauksessa on kyse noin 160 neliön hallista, jonne yritys siirtää ahtaaksi käyvästä maalaushallista jo olemassaolevan teräsraepuhallinlaitteiston.

– Tavoitteena on, että kevätkaudella laitteita voisi siirtää uuteen tilaan, kertoo tekninen johtaja Alpo Anisimaa ja sanoo, että kunnassa on usein käytettynä käytäntönä teollisuushallien rakentaminen lunastussopimuksella.

Jet-Puu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tero Hietaniemi ei halua ottaa kantaa keskeneräiseen asiaan ja hän haluaa antaa kuntapäättäjille rauhan päätöksentekoon. Yleisellä tasolla hän kuitenkin toteaa, että erilaisten rahoitusvaihtoehtojen selvittäminen kuuluu yritysten normaaliin toimintaan.

– Olemme halunneet viedä asiaa eteenpäin avoimessa ja rakentavassa hengessä ja luotamme siihen, että päättäjät tekevät asiassa ratkaisun joka ottaa huomioon kunnan ja yrityksen intressit, Hietaniemi sanoo.

Perhon kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessa äänestyksen jälkeen esittää kunnanvaltuustolle, että kunta ostaisi Jet-Puulle tukinmittauslaitteen. Jet-Puu lyhentäisi 145 000 euron arvoista laitetta viidessä tasaerässä vuoteen 2023 saakka, jonka jälkeen tukkimittauslaitteen omistus siirtyisi Jet-Puulle. Asiaa esitetään lisämäärärahana talousarvioon ja investointia varten olisi otettava lainaa.

Perhon kunnanvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 17.9. Kokous videoidaan suorana.

#
Fingerpori