maanantai 19.11.2018 | 12:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijalta: Mauri Peltokangas muistuttaa mielipidekirjoituksessaan arvopohjista

Perhonjokilaakso+ | Ke 12.9.2018 klo 19:00

Keskustapuoluetta on joskus pidetty maatalouden puolestapuhujana. Tänään tuollainen väite on lähinnä vitsi. Nimenomaan keskusta on ajanut maataloutta alas säännönmukaisesti jo pitkään. Sipilä ei välitä pätkän vertaa tilallisten ongelmista. Pääministerinä Sipilä on ajanut Suomea tiiviimmin EU:n syliin ja sitä kautta heikentänyt entisestään maatalouden kannattavuutta. EU:n pakotteet esim. Venäjää kohtaan ovat valtava taloudellinen haitta maataloudellemme. Olemme pakotteissa mukana koska EU. Haittavaikutuksista huolimatta Sipilä ei rikkaa ristiin laita asian saattamiseksi parempaan. Maanviljelijät maksavat juuri nyt pakotteista tulevaa hintaa ja se hinta on kova. Onko reilua, että yksityinen Suomalainen maanviljelijä menettää Venäjän ja sen rajavaltioiden välisten selkkausten vuoksi suuren palan elinkeinonsa tuotosta? Ei ole. Euroopan komissiolle tämä sopii paremmin kuin hyvin, koska juuri maatalouden alasajo on komission agendalla... suurtilat keski-euroopassa hyötyy kun suomalainen viljelijä lyö hanskat tiskiin. Integraatio syvenee ja harvojen tilipussi kasvaa.

Maatalous on hultovarmuutemme kulmakivi. Mikäli nykyinen kehitys jatkuu, ei Suomessa ole 20 vuoden päästä kuin kourallinen viljatiloja. Kannattavuus on nollassa. Samoin käy maito- ja lihatiloille ikävä kyllä. Tuon jälkeen ostamme ruokamme ulkoa ja huoltovarmuutemme on siltä osin nolla. Kriisitilanteessa olemme muiden armoilla. Tähän on mielestäni puututtava rankalla kädellä. Maatalouselinkeinonharjoittajien tulevaisuus on taattava!

Keskittämisessä keskusta on ollut niin taitava, että maaseutu alkaa olemaan tyhjä.. kyläkoulut ja useat palvelut lakkautetaan keskustan yksinvallalla maaseuduilta. Meiltä esimerkiksi Kaustiselta keskustan yksinkertaisella enemmistöllä tumpeloitiin ambulanssi-palvelut pois kokonaan! Voi tätä turvallisuuden tunnetta! Missä luuraa se ihmisen puolesta oleva arvopohja? Kuvitelmissa jossain neliapilan alla?

Pääministeri Sipilä on esiintynyt rauhanmiehenä. Hän kutsui maahamme valtavan määrän ihmisiä omaa asuntoaan mainostaen. Fakta josta ei pääse yli eikä ympäri. Tuo kutsu tuli maksamaan yhteiskunnallemme miljardiluokkaa. Pääministeri hyväksyy myös selvästi Oululaisen valtuutetun ”ihmisroska”-puheet, kun ei hän ole ainakaan tätä kirjoittaessani sanoutunut niistä irti. Lämmintä keskustalaista lähimmäisenrakkautta saatiin todistaa Oulun valtuustossa. Keskustan edustaja nimitti yhteiskunnasta syrjäytyneitä ihmisiä ”ihmisroskaksi”.

Voi aikoja voi tapoja!

Mauri Peltokangas (ps.)

Kaustinen

#
Fingerpori