Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ponit pääosassa sunnuntaina – Kaustisella ajetaan poniravit kahden vuoden tauon jälkeen

Perhonjokilaakso+ | Ke 12.9.2018 klo 19:00

Maija Ahonen

Kaustisen Nikulassa ajetaan tämän viikon sunnuntaina poniravit kahden vuoden tauon jälkeen. Poniravit on järjestetty Kaustisella tavallisesti kerran vuodessa, mutta viime vuonna tapahtuma jäi väliin syksyllä pidetyn rataremontin takia.

Sunnuntain poniravit järjestetään yhteistyössä Kaustisen raviopiston ja Kaustisen ravinuorten kanssa.

Lähtöjä on yhteensä kahdeksan. Nimensä mukaisesti poniraveissa on pelkkiä ponilähtöjä.

– Vaikka poneille on omia lähtöjä myös tavallisissa raveissa, poniravit on odotettu tapahtuma harrastajien keskuudessa. Osallistujia odotetaan ympäri Suomea, tietää Kaustisen ravinuorten ohjaajiin kuuluva Elina Poranen.

Raviponiurheilussa on ponit on jaettu kahteen ryhmään: A-kategoriaan kuuluvat shetlanninponit, joiden säkäkorkeus on korkeintaan 107 senttiä ja B-kategoriaan muut puhdasrotuiset ponit ja shetlanninponit, joiden säkäkorkeus on 107,1–130 senttiä.

Elina Poranen iloitsee, että Kaustisen poniraveissa on myös B-kategorian poneille lähtöjä, joita järjestetään harvemmin tavallisten ravien yhteydessä.

– B-kategorian poneilla ajavien määrä on pikkuhiljaa lisääntynyt harrastajien keskuudessa. Monet nuoret siirtyvät A-kategorian poneista B-kategorian poneihin ennen kuin siirtyvät kokonaan ravihevosten puolelle. Nyt isommillakin poneilla ajavat pääsevät kilpailemaan, Poranen kertoo.

Myös Kaustisen raviradan toiminnanjohtaja Jyri Ahonen odottaa sunnuntain tapahtumaa innolla.

– Poniraveissa on oma erityinen tunnelmansa, joka on karvanverran leppoisampaa kuin tavallisissa raveissa, Ahonen arvioi.

Poniraveissa ei pelata lainkaan totoa, mutta tarjolla on muuta ohjelmaa. Paikalle odotetaan etenkin lapsiperheitä, joita varten on järjestetty muun muassa hevosajelua, poniratsastusta, keppihevoskisa sekä leikkipaikat sisälle ja ulos. Tapahtumassa esittäytyy myös hevosalan toimijoita.

Kaustiselle on muutaman vuoden päästä luvassa astetta isommat poniravit, kun Kaustisen ravirata järjestää ponikuninkuusravit vuonna 2021.

#
Fingerpori