keskiviikko 19.12.2018 | 16:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Kaustisen kunnan vastine mielipidekirjoitukseen musiikkilukion sisäilmasta

Perhonjokilaakso+ | Ke 10.10.2018 klo 09:00

Koulurakennuksessa on tehty kevään 2018 aikana kattavia rakenneteknisiä kuntotutkimuksia. Niiden raportointi valmistui kesäkuussa 2018.

Tutkimuksen perusteella rakennus on kosteusteknisesti pääosin hyvässä kunnossa. Sen sijaan sisäilmateknisesti tilanne on heikompi lähinnä ilmanvaihtojärjestelmiin sekä rakenteiden ilmatiiveyspuutteisiin liittyvien syiden takia. Eniten puutteita on vanhimpien rakennusosien alueella, vuoden 2005 rakennusosan korjaustarpeet ovat selvästi pienempiä.

Osittain riittämättömän ja epätasapainoisen ilmanvaihdon ohella ongelmia ovat aiheuttaneet ilmanvaihtojärjestelmissä runsaina määrinä esiintyvät teolliset mineraalikuidut sekä rakenteissa olevien tiivistämättömien rakojen kautta tapahtuvien ilmavuotojen mukana sisäilmaan kulkeutuvat epäpuhtaudet. Kosteusongelmia todettiin ainoastaan yksittäisten wc-, varasto- ja käytävätilojen kohdilla, joissa alapohjarakenteet ovat muutamien neliömetrien alueilla lievästi kosteita ilmeisesti tihkuluonteisista putkivuodoista johtuen.

Kesän 2018 aikana suoritettiin vanhan osan ylimääräinen ilmanvaihdon puhdistus ja uudelleensäätö. Puhdistuksen yhteydessä suoritettiin myös päätelaitteiden ja äänenvaimentimien pinnoitus, jolla ehkäistään teollisten mineraalikuitujen kulkeutuminen hengitysilmaan. Lisäksi lukuvuoden aikana tullaan tekemään tarkoituksenmukaisia sisäilman laatuun vaikuttavia pienimuotoisia kunnossapitotoimia ennen laajempaa peruskorjausta.

Rakennuksen kokonaisvaltaisen korjauksen hankesuunnittelu on aloitettu ja sen toteuttamiseksi on budjettiesitykseen esitetty määräraha. Hankesuunnitelman perusteella tehtävät toimenpiteet on tarkoitus toteuttaa lukuvuoden 2019-2020 aikana. Kuluva lukuvuosi tarvitaan perusteelliseen suunnittelutyöhön, hankkeen toteutuksen kilpailutukseen sekä rakennustöiden aikaisten opetusjärjestelyjen suunnitteluun.

Mailis Tastula

vt. sivistysjohtaja

Patrik Knutar

Tekninen johtaja

#
Fingerpori