torstai 23.5.2019 | 12:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Veteli ennakoi alijäämää – Valtuustolle esitetään puolen miljoonan euron miinusta

Maija Ahonen Perhonjokilaakso+
Ti 4.12.2018 klo 20:30 [päivitetty ti 20:33]

Ensi viikon maanantaina kokoustava Vetelin kunnanvaltuusto saa käsiteltäväkseen talousarvion, joka osoittaa noin puolen miljoonan euron alijäämää.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle hyväksyttäväksi myös 130 000 euron lisämäärärahaa sivistyslautakunnan kuluvan vuoden toimintamenoihin. Lisämäärärahasta 70 000 euroa katetaan opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuuksien lisäyksellä ja loput lainanotolla.

Investointeihin hallitus esittää puolestaan 64 000 euron lisämäärärahaa kiinteistöselvityksen tekemiseen, sillä kiinteistöverotuksen pohjatietojen tarkistamiseksi tehtävän kiinteistöselvityksen menot ovat ylittymässä.

Uudelleen valtuuston puitavaksi menee Löytönevan tuulivoimapuiston osayleiskaava. Marraskuun kokouksessaan valtuusto siirsi asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen, jotta kunnanhallitus voi selvittää, mistä alustava linjaus tuulivoimapuistosta lähtevästä 110 kV:n sähkölinjasta kulkee. Selvityksen mukaan paras vaihtoehto olisi, että reitti kulkisi Heikkilän muuntoasemalta Sillanpäähän samaa reittiä kuin nykyinen 20 kV:n linja. Sillanpäästä tuulivoimapuistolle linjaus menisi joko mahdollisimman suoraan tai valtatie 13:n vartta pitkin.

Valtuusto saa käsiteltäväkseen myös esityksen kunnan uudesta rakennusjärjestyksestä. Edellinen rakennusjärjestys on vuodelta 1991 ja se on osittain vanhentunut lakimuutosten johdosta.

Huhtikuun 2019 eduskuntavaaleissa varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikka on kunnanvirastolla, mutta kunnanhallituksen päätöksen mukaan ennakkoäänestyspaikkana on kunnanviraston lisäksi Ylipään koulu Patanassa. Patanassa ennakkoäänestys on tosin vain yhtenä päivänä.

LAPE-yhteistyöryhmään kunnanhallitus nimesi edustajakseen Maria Keltti-Heikkilän.

#