maanantai 12.4.2021 | 04:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijalta: "Tuulivoimalat ja siirtolinjat – politiikkaa vai osoitus ihmisen itsekkyydestä?"

Ti 11.12.2018 klo 13:00

Nimby on lyhenne englanninkielisistä sanoista ”not in my back yard” eli ’ei minun takapihalleni’ ja se tarkoittaa lähialueille suunniteltujen, epämiellyttäväksi koettujen rakennusprojektien vastustamista. (Wikipedia).

Tuulivoimapuisto- ja siirtolinjakeskustelu on ollut surullista seurattavaa. Erityisesti siksi, että se on jälleen osoittanut ihmisten ajattelevat vain omaa etuaan. Keskustelu on osoittanut, ettei tuulivoimapuistoa, saati siirtolinjaa haluta omalle takapihalle. Veteliläiset ovat siis sisimmissään NIMBY-ihmisiä:

1. Haukilahtelaiset vastustavat tuulivoimapuistoa. Muut veteliläiset ovat käytännössä hiljaa.

2. Siirtolinjan suunnitellaan kulkevan Räyringin ohi, räyrinkiläiset nostavat metelin, haukilahtelaiset vastustavat tuulivoimapuistoa. Muut veteliläiset ovat käytännössä hiljaa.

3. Räyrinkiläisten paine saa valtuuston siirtämään osayleiskaavan päätöstä.

4. Siirtolinjan suunnitellaan kulkevan Polsosta. Peltoja ja mökkejä jäisi alle, polsolaiset nostavat metelin, haukilahtelaiset vastustavat tuulivoimapuistoa. Muut veteliläiset, mukaan lukien räyrinkiläiset, ovat käytännössä hiljaa.

5. Osayleiskaava hyväksytään valtuustossa (10.12.2018). Haukilahtelaiset vastustavat tuulivoimapuistoa - turhaan. Muut veteliläiset, mukaan lukien räyrinkiläiset, ovat käytännössä hiljaa. Ja eiköhän polsolaisetkin liity hiljaisten joukkoon, kun siirtolinja linjataan kulkemaan Sulkaharjun länsipuolelta.

Sääliksi käy haukilahtelaisia. Herää kysymys, onko myös kainulaiset NIMBY-ihmisiä? Olisiko heiltä tullut vastustusta, jos myllyjä oltaisiin suunniteltu Heikkilän ja Kirkkotanhuan väliin jokilaaksoon?

Ps. Kunnan strategisena valintana on yhteisöllisyyden lisääminen.

Harmistunut

#