tiistai 22.9.2020 | 23:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Maija Ahonen kolumnissaan: Sujuvasti kuunnellen

Ke 12.12.2018 klo 19:00

Ei niin nopeasti!

Joulukuussa tekisi mieli lyödä jarrut pohjaan ja hidastaa reilusti vauhtia. Toisin kuin lapsena, aika tuntuu rientävän nykyään aivan liian nopeasti. Vastahan avattiin ensimmäinen luukku joulukalenterista, ja pian oven takana kolutteleekin jo joulupukki. Ei puhettakaan että ehtisi mihinkään joulutunnelmaan virittäytyä.

Joulukuun kiireiden keskellä harmittaa, ettei ehdi juuri mihinkään joulunalustapahtumiin, joihin mieli palaisi osallistua. Vaikka olen ennen kaikkea jouluihminen, olen yrittänyt höllentää omia vaatimuksiani vuoden viimeisen kuukauden rientojen suhteen.

Nykyään omalla to do -listallani on vain yksi tapahtuma, johon osallistumisesta en ole valmis tinkimään. Kauneimpiin joululauluihin on ehdittävä. Jos oman pitäjän laulajaiset eivät sovi aikatauluihin, on lähdettävä veisaamaan naapurikunnan kirkkoon.

Tai veisaamaan ja veisaamaan. Itselläni on nimittäin se periaate, että minähän en porokorvana julkisesti laula – en edes näennäisesti hymistele muiden mukana. Olen sitä suurta suomalaisten joukkoa, joka on päättänyt pistää suunsa lopullisesti suppuun, kun yhteislaulut alkavat. Mutta sujuvasti kuuntelen ja siitä nautin.

Kunnes koittaa Kauneimpien joululaulujen viimeinen kappale, joka on tietysti kaikkien rakastama Maa on niin kaunis. Kuin varkain, huomaan laulavani muun kirkkokansan mukana.

No kerrankos sitä vuodessa lipsahtaa. Jouluntaikaa, mitä lie. Tammikuussa taas ryhdistäydyn.

#