tiistai 15.10.2019 | 12:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Maija Ahonen kolumnissaan: Ikea-kassi pelastaa joulusiivot

Perhonjokilaakso
To 20.12.2018 klo 11:00 [päivitetty to 11:21]

Jokaisella on omat jouluperinteensä. On lapsuudenkodista tuotuja tapoja, mutta myös vuosien varrella maailmalta mukaan tarttuneita. Osa tarkkaan harkittuja, osa sattumalta syntyneitä.

Omiin jouluperinteisiini on viime vuosina kuulunut olohuoneemme pöydän kuvaaminen yleensä yhdentoista aikaan aatonaattoiltana. Näky on yleensä aina sama: kauhea kasa mihinkään kuulumattomia tavaroita, joita on kerätty eri puolilta huushollia imurin ja mopin tieltä. Tavaroista lainehtivaa pöydänkantta katsoessa saattaisi joulumieli olla kaukana.

Itkupotkuraivareiden sijaan olen kuitenkin oppinut kaivamaan kännykän muistista esille kuvat, jotka olen napannut pöydästä edellisvuosina vastaavana ajankohtana. Arkistojen aarteet ovat oiva muistutus siitä, että joulu on tullut joka vuosi, vaikka aatonaattoiltana ei ihan kaikki vielä tiptop olisikaan.

Sitä paitsi sininen Ikea-kassi pelastaa pinteestä. Suureen säkkiin on helppo öysätä tavarat ja piilottaa pyhien ajaksi sängyn alle. Joulu kun ei onneksi tee tupatarkastusta.

#