tiistai 15.10.2019 | 12:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vuoden viimeinen vauva syntyi Perhoon – Joko Perhonjokilaakson ensimmäinen vauva vuodelle 2019 on syntynyt?

Etsimme juttuun Perhonjokilaakson alueelle syntynyttä ensimmäistä lasta

Sanni Aho Perhonjokilaakso
Ke 2.1.2019 klo 07:00

PERHONJOKILAAKSO

Ranniloiden perheeseen syntyi Perhonjokilaakson levikkialueen vuoden viimeinen vauva uudenvuoden aattona 31.12. klo 18.27. Tyttö on Jaana ja Heikki Rannilan perheen viides lapsi ja pienokaisen strategiset mitat olivat 4045 g ja 52 cm.

– Aamulle oli sovittu yliaikaiskontrolli. Lapsivesi meni yöllä, ja lähdin ambulanssilla Kokkolaan, sillä niin neuvolassa oli ohjeistettu, kertoo Jaana Rannila.

Vauvan isä tuli omalla autolla perässä. Tapahtumat eivät synnytysosastolla kuitenkaan heti edenneet, mutta käynnistyttyään tapahtui nopeasti.

– Kahden minuutin ponnistusvaiheen jälkeen tyttö syntyi, Jaana kertoo.

Tilanteen nopeudesta kertoo se, että Heikki oli juuri syntymän hetkellä lähtenyt kätilön luvalla puhumaan puhelimeen huoneen ulkopuolelle ja tuli saliin, kun Jaana sai tytön rinnalle.

– Kätilö oli tosi kannustava ja ihana, kehuu Jaana synnytysosaston henkilöstöä.

Sisarukset Rasmus, Ronja, Ragnar ja Robin pääsivät tulokasta katsomaan heti vuoden ensimmäisenä päivänä. Jaana ja pienokainen pääsevät näillä näkymin kotiin torstaina.

Perhonjokilaaksoon on tulossa vauva-teema. Etsimme lehteen haastateltavaksi Halsualle, Kaustiselle, Perhoon, Veteliin tai Ullavaan syntynyttä vuoden 2019 ensimmäistä lasta. Vinkkaa meille vauvaperhettä: toimitus@perhonjokilaakso.fi tai Whatsapp p. 0401209369.

#