torstai 27.6.2019 | 03:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Sanni Aho pääkirjoituksessaan: Talviurheilun ilo syntyy asiallisilla välineillä ja riittävillä palkinnoilla

Perhonjokilaakso+
Ke 9.1.2019 klo 17:00

Ostin uudet sukset. Tai oikeastaan tarina meni niin, että menin ostamaan vanhoihin sauvoihin uutta porkkaa kadonneen tilalle. Ajattelin, että tuon pienen lisäosan avulla hiihtelisin vielä pitkään lasten perässä viime vuosituhannen perintösuksilla.

Lähdin kotiin uusien suksien kanssa. Tai oikeastaan en lähtenyt suksien kanssa, vaan ne tuotiin voideltuina kotiovelle.

Sitten ladulle hiihtelemään. Tai oikeasti tarina meni niin, että hiihtämisestä innostuneet kaksoset tuskin ehtivät monoja laittaa jalkoihin, kun oli kiire urheilemaan. Eivät kestäneet odottelua suksien kiinnittämisessä. Kaatuilivat ja vetivät draaman kaaren keskelle latua. Halusivat kiivetä mäen päälle ja laskea sieltä alas, vaikka pelotti. Kiersivät sinnikkäästi kuitenkin reitin kotiin saakka.

Ansaitsivat tästä ilosta kaksi rastia rastitauluunsa.

Esikoululainen lähti omalle hiihtolenkilleen, jonka palkinnoksi oli sovittu viisi rastia. Tai oikeasti tarina meni niin, että lupasin kuusi rastia, jos kiertää lenkin kahdesti. Ei mennyt läpi. Tajusi jekun, eli on oppinut laskemaan.

Talviurheilun rastit ovat kymmenen sentin arvoisia per kappale. Tilipäivä on kauden lopussa, jonka jälkeen lapset voivat ostaa hiihdolla ansaitsemallaan rahalla vaikka yksisarvisen kakkaa.

Mutta se onkin sitten aivan toinen juttu se.

Tarinan loppukaneetti: liikunnan riemuun pääsee kiinni myös rahalla.

Ehkä pääsen kokeilemaan uusia karvapohjasuksiani ihan itseksenikin. Ero perintösuksiin on huomattava. Kuten myös se, kuinka kirkkaasti valaistu uusittu urheilualue nousi nopeasti lapsiperheiden ja nuorten suosioon myös ilta-aikaan.

#