lauantai 6.6.2020 | 01:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pieniä päätöksiä Kaustisen valtuustossa, mutta lupaus Pajalan päiväkodin pihan kohennukseen

Kokouksessa Jenna Alaspää (vihr.) esitti vihreiden ja keskustan valtuustoryhmien aloitteena varhaiskasvatuksen erityisopettajan palkkaamista kokoaikaisella työajalla.

Sanni Aho
To 11.4.2019 klo 21:20 | päivitetty to 21:22

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vuoden ensimmäisessä kokouksessa Kaustisen valtuustossa ei suuria päätetty. Kokouksen antina oli katsaus kaavoitukseen, jonka esitteli vuoden viransijaisuutta Kaustiselle tekevä kruunupyyläinen tekninen johtaja Ilkka Närhi. Närhi on virkavapaalla Ely-keskuksen vesivastaavan työstä.

Jenna Alaspään (vihr.) esittämässä vihreiden ja keskustan valtuustoryhmien aloitteessa haluttiin Kaustisen varhaiskasvatuksen erityisopettajan toimen täytettävän kokoaikaisena viimeistään syyslukukauden alusta lähtien.

Kaustisen varhaiskasvatuksen erityisopettajan paikka on ollut auki 50 prosenttisena.

– Toimi on kokoaikainen. 50 prosenttinen työaika ei riitä työn tekemiseen hyvin ja tällöin tehdään vain aivan välttämättömin, sanoo Alaspää.

Erityisopettaja tekee varhaiskasvatuksessa esimerkiksi esikoululaisille kouluvalmiustestit ja osallistuu oppilashuoltoryhmän toimintaan. Erityisopettaja on varhaiskasvatuksen työntekijöiden tukena sekä päivittäisissä tilanteissa että erityistä huomiota vaativissa tilanteissa.

Kyselytunnilla Ilkka Närhi sai vastata Alaspään esittämiin kysymyksiin Pajalan päiväkodin pihan viihtyvyydestä. Alaspää toivoi pihalle lisää virikkeitä sekä porttia takapihan sulkemiseksi.

– Voidaan tehdä tarvittavia toimenpiteitä lumien sulettua. Pienet tarpeet voidaan toteuttaa tänä vuonna ja kutsutaan suunnittelijat ja työntekijät pohtimaan muutostarpeita, lupasi Närhi.

Alaspää halusi myös tietää perusteita sille, miksi esikoululaiset kulkevat syömään Pajalan päiväkodilta koulukeskuksessa. Vs. Sivistysjohtaja Mailis Tastula vastasi, että esikoululaisten on hyvä harjoitella ruokailutilannetta koulukeskuksessa sekä kävelyn myötä tulee liikettä.

Kokouksessa luovutettiin myös itsenäisyyspäivänä myönnetyt yhdeksän kunniamerkkiä. Myönnettyjä kunniamerkkejä oli ennätyksellisen monta. Merkit luovutettiin Tellervo Pakkalalle, Soili Hanhikoskelle, Sami Löfbackalle, Paula Penttilälle, Markku Nymanille, Vesa Viitalalle, Kari Korkalalle, Marko Kulpakolle ja Markku Luomalalle.

– Yksin ei kunnan kehittämisessä voi kukaan toimia, tavoitteiden toteuttamiseen tarvitaan niin viranhaltijoiden kuin luottamushenkilöidenkin yhteistyötä ja luottamusta. Eniten kuitenkin tarvitaan rohkeutta ja riskinottokykyä, muistutti talousjohtajan virasta eläköitynyt Tellervo Pakkala kaikkien kunniamerkin saaneiden puolesta kiittäessään.

Valtuusto totesi tiedoksi kaavoituskatsauksen 2018. Viime vuonna ei hyväksytty ainuttakaan asemakaavaa, mutta kahdeksan kaavaa on valmistelussa. Pisimmällä on Mikontanhuan asemakaavan muutos, jonka kaava on ehdotusvaiheessa. Mikontanhuan kaava asetetaan uudelleen ehdotuksena nähtäville.

Paikkakunnalta muuttanut Iiro Kurunsaari pyysi eroa luottamustoimistaan. Keskustan viimeiseksi varavaltuutetuksi nousee eron myötä Kari Korkala ja varajäseneksi sivistyslautakuntaan valittiin Marika Saari.

Valtuustoaloitteita valtuustolle tuli viime vuoden aikana kaikkiaan 22, joista 10 kuntalaisaloitteita ja 12 valtuustoaloitteita.

– Erityisesti tievaloista tulleet aloitteet ovat vielä talousarviossa, sanoi Arto Alpia aloitteista.

Valtuusto hyväksyi myös päivitetyn konserniohjeen vuonna 2015 uudistuneen kuntalain mukaiseksi. Edellinen konserniohje oli vuodelta 2005.

Kaustisella ollaan syksyllä siirtymässä kokonaan sähköiseen kokoushallintaan. Luottamushenkilöille hankitaan tätä varten koneet ja pääsy Innofactorin sähköiseen kokoustilaan. Tällä hetkellä sähköinen kokoushallinta on jo kunnanhallituksen käytössä.

#