tiistai 20.8.2019 | 14:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Sanni Aho pääkirjoituksessaan: Matkailunähtävyys vaatii oheisohjelmansa ja ruokapalveluja

Perhonjokilaakso+
To 16.5.2019 klo 10:55 [päivitetty to 11:03]

Kuuntele podcastina

Ähtärin eläintarha tiedotti, että puistossa oli viime vuonna 275 000 kävijää. Se oli satatuhatta vierailijaa edellisvuotta enemmän.

Pandat kiinnostivat, eikä ihme. Viime viikonloppuna kävimme seuraamassa Lumin ja Pyryn puuhailuja.

Kävijämäärän kasvu nosti myös Ähtärin eläinpuiston liikevaihtoa, mikä tuplaantui edelliseen vuoteen verrattuna. Liikevaihto oli 11 miljoonaa ja tulosta tahkottiin 1,2 miljoonaa.

Kierrosta eläintarhassa oli muutettu sitten edellisen vierailun ja reitti kierrettiin nyt myötäpäivään. Eläinpuiston tiedotteen mukaan alueelle on luvassa uudistuksia ja kohennuksia ja hyvä niin. Niille on tarvetta.

Yksi selkeä puute oli nyt ainakin sesongin ulkopuolella. Pandatalon ympäristöstä puuttui iltaohjelma ja ravintolat. Tai oli sentään yksi ruokapaikka, se tuikitarpeellinen.

Ohjelmakohteita eläinpuiston ympäristöstä löytyy runsaasti. On vaikea saada päivää riittämään sekä pandoille, eläintarhalle, seikkailupuistolle ja sille hiukan Vetelin uimahallia suuremmalle minikylpylälle. Yöpyminen alueella saa ajan riittämään.

Ohjelmien välissä pitäisi saada useaan otteeseen syödäkseen. Ja tämä on Ähtärin puute.

Lasten kanssa reissaavalla on oltava jatkuvasti tekemistä, sillä lasten kanssa ei hotellikoomaan ole aikaa ennen iltayhdeksää. Eikä mielellään silloinkaan.

Toivottavasti pandojen vetovoima pitää vielä vuosiksi eteenpäin. Varsinainen jymypaukku matkailuun tulisi iloisten perheuutisten muodossa, joten rakkautta Lumille ja Pyrylle!

#