maanantai 24.2.2020 | 07:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Puolalaisia nuotiolauluja Kaustisella – Jakub Kononezuk aloitti suomen opiskelun toukokuussa ja esiintyi nyt suomeksi

Varsovalaisille nuorille matka Suomeen on myös lomareissu ja esiintyminen kansanmusiikkijuhlilla osa kokemusta.

Sanni Aho Perhonjokilaakso
Pe 12.7.2019 klo 18:40 [päivitetty pe 18:43]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Puolassa asuva Jukka Kiljunen opettaa Puola-Suomi -seuran kielikursseilla suomea kielestä kiinnostuneille nuorille. Opiskelijoista koottu musiikkiryhmä oli pitkään Kiljuselle haave, joka toteutui viisi vuotta sitten. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla Kiljusella oli matkassaan neljän nuoren ryhmä, joka esiintyi nuotiopaikalla laulattaen kansanlauluja suomeksi.

Ryhmän nimi on Hiipivät kissat.

– Vaikka he eivät suomea niin osaa, niin laulu luonnistuu kyllä, kertoo Kiljunen.

Kiljusen mukaan monet hänen oppilaistaan, erityisesti puolalaiset pojat, ovat löytäneet Erasmus-vaihdossa suomalaisen rakkaan. Kielikurssien jälkeen he ovat lähteneet opiskelemaan Suomeen ja työllistyneet hyvin.

Jakub Kononezuk opiskelee Varsovassa talousalaa. Hän aloitti suomen opiskelun toukokuussa ja nyt hän ymmärtää ja puhuu kieltä jo vaikuttavan hyvin. Kononezuk ihastui Suomen kulttuuriin, luontoon ja kauniiseen kieleen. Myös musiikki vetoaa, erityisesti metallimusiikki. Kononezuk pitää esimerkiksi Nightwishistä ja Children of Bodomista.

– Suomalaisten pitäisi olla ylpeitä musiikistaan ja kielestään. Minulle tämä on taianomaista, kuvailee Kononezuk, joka on ehtinyt vierailemaan Suomessa tänä kesänä jo toista kertaa.

– Haaveilen, että pääsisin Lappiin, kertoo Kononezuk.

Puolalaisnuoret majoittuvat Koskelan lomatalossa ja Kaustiselta he jatkavat matkaa sunnuntaina Mikkeliin ja siitä Helsinkiin.

#