maanantai 10.8.2020 | 19:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ottosten perilliset ovat tanssineet Kaustisen festareilla jo 10 vuotta – Katso videolta, miten juhlakeikka sujui

Maija Ahonen
Pe 12.7.2019 klo 19:46

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

KAUSTINEN

Ottosten perilliset pyörähtelivät perjantaina lastenteltassa kymmenennen keikkansa, joka oli samalla kokoonpanon 10-vuotisjuhlakeikka.

Ottosten perilliset ovat nimensä mukaisesti Kaustisen nuorisoseuran kansantanssiryhmissä tanssineiden jälkikasvua, jotka kokoontuvat yhteen treenaamaan ja esiintymään kerran vuodessa.

Koska kaikilla Ottosten lapsilla ei ole mahdollisuutta harrastaa kansantanssia omilla kotikonnuillaan, vanhemmat ovat halunneet tarjota jälkikasvulleen mahdollisuuden kokeilla vanhempien vanhaa harrastusta.

– Lapset myös osaavat odottaa keikkaa, Niina Kleemola, (o.s. Rantakangas) kertoo.

Ensimmäisellä Ottosten perillisten keikalla oli 10–15 lasta, ja joukko on paisunut ja luonnollisesti myös vaihtunut vuosien varrella.

– Esimerkiksi ensimmäisellä keikalla mukana ollut oma poikani on nyt jo armeijassa, sanoi Hanna-Maria Jylhä (o.s. Ojanen), joka tunnetaan paikallisissa kansantanssipiireisessä "Höppi" Ojasena.

Kleemolan ja Jylhän lisäksi Ottosten perillisiä ovat ohjaamassa Senni Penttilä-Kungas (o.s. Penttilä) ja Laura Roimela (o.s. Salminen).

Tällä kertaa Ottosten perillisten keikalla oli kolmisenkymmentä lasta, joista nuorin oli vasta seitsemän kuukauden ikäinen. Katso videoilta, miten juhlakeikka sujui.

#