torstai 12.12.2019 | 23:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Halsuan Ylikylän verkostoa aletaan desinfioida tarvittaessa – Keittokehotus jatkuu, yhdessä näytteessä kasvoi suolistoperäinen bakteeri

Tuuli Tahkokorpi Perhonjokilaakso
Pe 9.8.2019 klo 12:41

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Juomaveden keittokehotus Halsuan Ylikylän vesiosuuskunnan alueen kiinteistöissä jatkuu edelleen.

Vesiosuuskunta ryhtyy valmistelemaan ongelmallisen verkoston osan puhdistamista verkostolinjaa avaamalla ja tarvittaessa desinfioimalla, koska verkoston puhdistaminen juoksuttamalla ei tuota tulosta.

Verkoston puhtautta tutkittiin maanantaina 5.8.2019 otetuilla seitsemällä näytteellä, joista yhdessä kasvoi suolistoperäinen enterokokkibakteeri. Ongelmat näyttävät ympäristöterveydenhuollon mukaan keskittyvän Halsuan kirkonkylälle päin Ylikylältä vettä johtavaan verkoston haaraan.

Mikrobien määrät ovat juoksutusten ja uuden kaivon käyttöön oton jälkeen vähentyneet, mutta verkoston kauimmaisesta pisteestä otetusta näytteestä löytyi epäpuhtauksia.

Desinfioinnin aikana vedessä on havaittavissa selvä kloorin haju ja maku Kloorauksesta ilmoitetaan asukkaille etukäteen.

Lue aiempi uutinen:

Halsuan Ylikylässä on keitetty juomavesi jo juhannuksesta saakka – Saastunut raakavesikaivo on vihdoinkin puhdas, vielä tarkistetaan verkostot

#