torstai 12.12.2019 | 23:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vetelin irtanaisviikot huipentuvat pidennetyn viikonlopun konserttikavalkadiin – Huippuvieraaksi saadaan baritoni Aarne Pelkonen

Emilia Kallioinen Perhonjokilaakso
Ti 13.8.2019 klo 12:47 [päivitetty ti 12:48]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

VETELI

Vetelissä juhlitaan loppuviikko korkeatasoisten konserttien merkeissä irtanaisviikoilla.

Irtanaisviikkojen huippuvieraat baritoni Aarne Pelkonen ja pianisti Juho Alakärppä esiintyvät torstaina, ja heidän ohjelmassaan on yksi romantiikan ajan tunnetuimmista laulusarjoista, Robert Schumannin Dichterlieben (suom. Runoilijan rakkaus). Samassa konsertissa Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin sooloalttoviulisti Hanna Pakkala soittaa Brahmsin Alttoviulusonaatin nr. 1 f-molli.

Baritoni Aarne Pelkonen on nuoren polven menestyneimpiä ja kysytyimpiä oopperalaulajia Suomessa. Hänet muistetaan erityisesti vuoden 2013 Lappeenrannan laulukilpailujen ja vuoden 2015 kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun voittajana. Kaudella 2018–19 hän debytoi Suomen Kansallisoopperassa laulaen pääroolin Jaakko Kuusiston oopperassa Jää.

Perjantaina iltapäivällä on kaksi lyhyttä konserttia myös Vetelin kotiseutumuseon yläkerrassa. Sellisti ja jouhikonsoittaja Caro-Viljami Kauhanen soittaa kansanmusiikkia ja kansanmusiikkivaikutteisia improvisaatioita.

Perjantai-illan kirkkokonsertissa ”Impressionismin värikylläisyyttä” kuullaan nimen mukaisesti pääosin impressionismin tyylikauteen luettavia teoksia, jotka ilmentävät pakenevia ja hetkellisiä näkymiä sekä tunteisiin vetoavia vaikutelmia. Musisoimassa ovat harpisti Päivi Severeide, huilisti Erica Nygård, alttoviulisti Hanna Pakkala sekä urkuri Matti Pohjoisaho. Suurin osa esitettävästä musiikista on sävelletty 1900-luvulla, ihmiskunnan suurten muutosten vuosisadalla.

Lauantaina ohjelmassa on kantelemusiikkia ja runoja iltapäiväisessä konsertissa Taidekartanolla. Siellä esiintyvät edesmenneen mestaripelimanni Aila Rauhalan Kanteletytöt sekä Poeta runoryhmä.

Illalla kuullaan naiskuoro AccaBellaa kirkossa. AccaBella on Kauniaisten suomalaisen seurakunnan naiskuoro, jossa laulaa noin kaksikymmentä laulajaa. AccaBella täytti syksyllä 2018 kymmenen vuotta ja juhlisti sitä konserttikiertueella Espanjan Aurinkorannikolla. Kuoroa johtaa Vetelistä lähtöisin oleva laulaja-kirkkomuusikko Teija Palolahti.

6. heinäkuuta alkaneet irtanaisviikot päättyvät messuun Vetelin kirkossa sunnuntai-aamuna, ja messussa avustaa AccaBella-kuoro.

#