tiistai 25.2.2020 | 17:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Perhon lukion remontti vie tänä vuonna rahaa tuplasti suunniteltua enemmän – Oppilaat pääsevät muuttamaan korjattuihin tiloihin syysloman jälkeen

Maija Ahonen Perhonjokilaakso
Ke 11.9.2019 klo 19:00 [päivitetty ke 19:04]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perhon lukiorakennuksen peruskorjaus maksaa tänä vuonna ennakoitua enemmän. Alunperin remonttiin oli tälle vuodelle budjetoitu 500 000 euroa, mutta summaa on jo aiemmin nostettu 650 000 euroon. Nyt Perhon kunnanhallitus esittää valtuustolle vielä 350 000 euron lisämäärärahaa remontin loppuunsaattamiseksi. Lisärahaa tarvitaan, koska sähkötyöt, laboratorioluokan kiintokalusteiden uusinta ja ulko-ovien sähkölukitus maksaa arvioitua enemmän.

Viime vuonna alkaneen remonttihankkeen kustannuksiksi on kokonaisuutena muodostumassa yhteensä 1,467 miljoonaa euroa, kun alkuperäinen arvio oli 1,3 miljoonaa euroa. Koululaisten on määrä päästä aloittamaan koulutyö uusituissa tiloissa syysloman jälkeen.

Maanantaina kokoustanut kunnanhallitus käsitteli myös toista talousarviomuutosehdotusta. Kunnan budjettiin on varattu 60 000 euroa Jalmiinakodin tiettyjen asuinhuoneiden muuttamiseksi sosiaalitiloiksi. Nykyiset sosiaalitilat on kuitenkin todettu riittäviksi. Sen sijaan on esitetty, että asuinhuoneet muutettaisiin toimistotiloiksi, jotka Soite vuokraisi.

Kunnanhallitus esittääkin nyt valtuustolle, että se hyväksyy 60 000 euron määrärahalle käyttötarkoituksen muutoksen niin, että sillä tehdään sosiaalitilojen sijasta toimistotiloja.

Perhossa on keskusteltu jo vuosia kunnan asuinhuoneistojen, toimitilojen, vesihuollon ja kaukolämpölaitoksen yhtiöittämisen tarpeesta tai toimintojen siirtämisestä kunnan jo olemassaoleville yhtiöille. Asian tarkemmaksi selvittämiseksi kunnanhallitus valtuutti kunnanjohtajan tilaamaan yhtiöittämisselvityksen BDO Audiator Oy:ltä.

Lisäksi kunnanhallitus hyväksyi lisäksi metsän myyntiä koskevan Junnikkala Oy:n tarjouksen. Kunta myy yhtiölle puuta Nevalasta ja Limakosta 136 218 eurolla. Kunta on budjetoinut tälle vuodelle metsänmyyntituloja 220 000 euroa, ja ennen nyt hyväksyttyä kauppaa tuloja on kertynyt arviolta 102 000 euroa.

#