lauantai 8.8.2020 | 11:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Raviviikolta: Global Solidarity selityksittä paras

Keijo Maliniemi
Ke 25.9.2019 klo 16:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

KAUSTINEN

Maanantain T65 -kierros ravattiin Kaustisella ja Kouvolassa. Mika Fors voitti Kaustisen kohteista kaksi.

Marko Hakkaraisen valmentama Global Solidarity oli illan vakuuttavin voittaja. Se ei saanut pidettyä sisäradalta johtopaikkaa, mutta nousi pian johtaneen Ambrogion rinnalle.

Mika Forssin ohjastama Global Solidarity piti vauhdin tasaisen kovana ja mursi maalisuoralla johtohevosen vastarinnan ajalla 13,3a/2100m.

Ambrogio oli mainio kakkonen. Ville Pohjolan ohjastama Strait Iron ylitti maalinjan toisena ja Timo Salmelan valmentama Spirit Squad kolmantena.

– Ei voi kuin ihailla. Global Solidarity oli kiistatta lähtönsä paras hevonen, Marko Hakkarainen myhäili.

– Ruuna käyttäytyi tänään eri lailla kuin ennen. Se oli sekä lämmityksessä että karsinassa ylirauhallinen, mikä oli tällä kertaa hyvä merkki. Mikan ajosuorituksessa ei ollut moitteen sijaa. Hän tuntee Global Solidarityn, ja on aina tykännyt siitä.

– Luottavaisin mielin lähdetään kohti syksyä. Global Solidarity on pysyt pitkään terveenä, eikä sen jalkoja ole tarvinnut hoidella, mikä tuo lisäkilometrejä, Marko Hakkarainen analysoi.

Kari Lehtosen valmentama Proserpine oli illan nopein hevonen tuloksella 12,7a/1609m. Viimeisellä takasuoralla kolmannesta ulkoparista kärjen rinnalle kiertänyt Proserpine piti hyvin vauhtinsa ja löi suosikki Gold Narvan niukasti.

Tapani Huopanan Quite Special kesti hyvin 08,0-avauksen ja jyräsi johtavan rinnalta viidenneksi tuloksella 13,2a.

– Kova matkavauhti sopi meille hyvin. Tiesin koko ajan, että suosikki oli meidän takanamme. Se kävi loppusuoralla jo vähän edellä, mutta Proserpine tsemppasi hienosti maaliin asti, Mika Forss kehui.

Maanatain T65 -kierros käynnistyi Nikulan osalta Veeran Pojan voitolla.

Suosikki Koveri painui ensimmäisen takasuoran alussa johtopaikalle ja näytti pitkään voittajalle, mutta tuli viime metreillä ohitetuksi.

Kolmossuosikiksi luotettu Veeran Poika sai Hannu Hietaselta tarkan juoksun kärjen tuntumassa ja oli lopussa niukasti vahvin.

Seinäjoella juhlinut Menoks prässäsi tiukasti Koveria, mutta ponkaisi viimeisellä takasuoralla laukalle ja menetti pelin.

– Juoksu meni nappiin. Meillä oli parhaat hevoset edessä, ja Veeran Poika tuntui koko ajan hyvältä. Kun aukaisin korvat, siitä tuli yksi vaihde lisää, ja Veeran Poika ohitti varmasti keulahevosen, Hannu Hietanen kuvaili.

Ykkössija oli Kari Lehtoselle valmentajana illan toinen, sillä hän oli ehtinyt itse ajaa voiton Siinan Tähdellä. Veli-Erkki Paavolan tallin Warre tarjosi sille parhaan vastuksen.

Hannu Hietanen ajoi Mika Forssin tavoin kaksi voittoa. Miehen ensimmäisen täysosuman toi kanuunakirillä Tiina Koskisen valmentama Indyana Jones.

Lähtökiihdytyksessä piikkipaikan vallannut Veli-Erkki Paavolan tallin Bugs Bunny Buzz oli pitkään voitossa kiinni, mutta tuli viime metreillä kiinniajetuksi.

Johtoon ampaissut Lovely Easy hallitsi enintään 18 000 euroa tienanneiden lämminveristen lähtöä koko 2600 metrin ajan. Niko Jokelan ajokki oli lähtönsä suosikki ja ravasi ajan 18,0a.

Johtavan takana matkannut Västerbo Locksmith kiri lähimmäs. Kun Kouvolan päässä kaksi kohdetta meni pikku yllättäjille Delighful Momentille ja Tokumentille ja yksi suosikki O.P.Rocille, sai 6 oikein tuloksella 1713 euroa.

#