tiistai 4.8.2020 | 08:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Raviviikolta: Global Treasure ja Sillankorva Ari vakuuttivat Halsualla

Keijo Maliniemi
Ma 30.9.2019 klo 12:05 | päivitetty ma 12:05

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

HALSUA

Ullavalaisen Tuomo Koivumäen valmentama Global Treasure teki komean paluun voittojen tielle Halsuan paikallisraveissa lauantaina.

Akn-Tallin omistama ruuna sai Panu Ahoselta tarkan juoksun kärjen tuntumassa, ja tykitti loppusuoralla ykköseksi.

Heidi Sallan Vanilla Price punnersi Perhon tapaan hopealle.

Pitkään johtanut Kemas Beauty oli kolmas.

– Global Treasure oli pitkästä aikaa hyvä. Panu sanoi, että hän odotti niin kauan kuin mahdollista ja käänsi vasta loppuoralla ohituskaistalle. Ruuna tuli helposti keulahevosesta ohi ja repäisi selvän raon muihin, Tuomo Koivumäki iloitsi.

– Global Treasuren lihaksistossa on ollut vikaa, ja se on alisuorittanut pitkään. Kajaanissa ruuna tuntui kuskin mukaan parijonossa hyvältä, mutta kun se pääsi vapaalle, niin ei tapahtunut mitään.

– Ruunaa on hierottu, ja olemme tyytyväisiä, että siitä on ollut apua, ja hevonen oli mennyt siihen suuntaan, kuin on haluttu. Seinäjoen lounasraveissa olisi parin viikon päätä sopiva sarja, mutta Global Treasurella on niin vähän karsintapisteitä, että mukaanpääsy on epävarmaa, Koivumäki pohti.

Panu Ahonen oli päivän ohjastajanimi kahdella täysosumallaan.

Enintään 7000 euroa voittaneiden lämminveristen kakkossarja oli hänen ohjastamansa ja Kirsi Kosken valmentaman The World Is Minen hallintaa lähdöstä maaliin.

Jani Peräsalon Estelle It nappasi kakkosrahat.

Panu Ahonen liittyi ykkössijan myötä 300 voiton kerhoon. Kokkolalainen tarvitsi voittomäärään 4155 starttia. Palkintorahoja hän on ajanut 584 485 euroa.

Halsualainen hevoskasvatus näytti voimansa kylmäveristen alokassarjassa, kun Markku Salmelan Sillankorvan Ari ja Marika Tikkalahden ja Kari Torpan Javeri (Liising-Siveri) avasivat uransa komeilla esityksillä.

Reino Salmelan suitsima Sillankorvan Ari haki 20 metrin takamatkasta huolimatta nopeasti johtopaikan ja irtosi lopussa ylivoimaiseen voittoon ajalla 38,4/2120m.

Kari Torpan ohjastama Javeri oli hyvä kakkonen ja alitti samalla koelähtörajan.

– Sillankorvan Ari lähti huonolta paikalta varmasti ja kovaa. Ruunalla on halu mennä, ja sillä on vaikea ajaa hiljaa. Minun ei tarvinnut, kuin istua ja päästää, Reino Salmela myhäili.

Sillankorvan Arin sukutaustat ovat kunnossa. Sen isä on Reino Salmelan menestysori Villiari (ennätys 22,1a, voittosumma 259365) ja emä periyttäjätamma Kevättömän Sumu, jonka jälkeläisiä ovat mm. Egoa On (24,5a, 24170€), Chillaus (26,6a, 9190€) ja Lennoxara (26,8a, 8315€).

– On ollut alusta lähtien selvää, että Sillakorvan Ari pikkuisen tavallista parempi hevonen. Sitä on laitettu varovaisesti, ja sillä on ajettu pitkää löysää 3000 metrin hiittiä. Ruuna parantaa vielä paljon, kun saa startteja alle, Reino Salmela jutteli.

Myös kylmäveristen kovimman tasoituksen voitto jäi kotiradalle.

Manu ja Kari Torpan Eka Mari on ollut pitkään hyvässä kunnossa, mutta laukat ovat hidastaneet menoa.

Lauantaina Eka Mari pysyi varmasti sallitulla askellajilla ja spurttasi Kari Torpan sata prosenttisen ajosuorituksen jälkeen kauden avausvoittonsa.

Supanteri ja Olaus Magnus leikkasivat maalinjan seuraavina.

Enintään 650 euroa voittaneiden lämminveristen lähdön paras oli 60 metrin takamatkalta startannut ja kaikki vastustajansa kiertänyt Silenos Andmore.

Ruuna ponkaisi Seinäjoella laukalle, mutta pysyi nyt varmasti ravilla ja ravasi 2160 metriä aikaan 21,8.

Silenos Andmoren omistaa Silenos Stable Oy Vetelistä, ja sen ohjastuksesta ja valmennuksesta vastaa Juha-Matti Paavola.

Matkavauhdista vastannut Juha Mäensivun Candy Surprise ylitti maalinjan toisena.

Kari Torppa kannusti Allan ja Esko Leppäharjun omistaman Lovely Heelin kolmanneksi.

Myös kyläveristen kakkossarjan voittaja tuli kaukaa takaa, kun Marko Hautaniemen Härmän Suvituuli kiersi neljästä takamatkasta huolimatta kaikki vastustajansa.

Johanna Aholan kannustama Sirena Rok peri kakkossijan, kun Tapio Torpan ohjastama Toiskan Mamselli hylättiin laukkojen takia.

Susanne Klemolan ratsastama Evi vauhditti montélähtöä loppusuoralla saakka, jossa Mari Helin-Saarisen vauhdittama Texas Joe suoritti ohituksen.

#