tiistai 4.8.2020 | 09:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Sillankorvan Arin ylivoima mykisti Nikulassa

Keijo Maliniemi
Ma 7.10.2019 klo 10:16

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kaustisen lounasravien avauslähdössä nähtiin harvinaista ylivoimaa, kun Markku Salmelan omistama ja Reino Salmelan ohjastama ja valmentama Sillankorvan Ari paineli kaukana muiden edellä 2120 aikaan 30,8. Ero toiseksi tulleeseen Vikken Tähteen kasvoi lopussa lähes 150 metriin.

Kari Torpan valmentama Javeri oli hyvä neljäs.

– Sillankorvan Ari määräsi tänään tahdin. Se halusi mennä, ja minun ei tarvinnut kuin matkustaa. Ruuna otti Halsuan startin oikein ja meni siitä paljon eteenpäin, mutta en olisi uskonut, että se pystyy noin kovaan tulokseen, Reino Salmela pohti.

– Sillankorvan Ari painoi alleajossa rajusti ohjille, mutta sain Juha-Matti Paavolalta jenkkisekin, ja ruuna oli sen jälkeen parempi ajaa. Se muistuttaa paljon isäänsä Villiaria. Vaikka minulla on ollut muitakin hyviä hevosia, niin nämä kaksi nousevat muiden yläpuolelle. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, ja ruuna pysyy terveenä, siitä voi tulla vaikka kuinka hyvä hevonen.

Halsualaisvalmentajien voittokulku jatkui toisessa T4-kohteessa.

Svante Sjöblomin omistama Tiger Vice sai Timo Salmelalta tarkan juoksun parijonossa ja syöksyi ratkaisumetreillä kärkeen.

Niko Jokelan ohjastama Rustler Beyonce veti ja piti voittajaa lukuun ottamatta muut takanaan.

– Tiger Vice on riski hevonen, joka pärjää aina, kun ravaa. Se oli loppusuoralla tultaessa selvästi keulahevosesta jäljessä, mutta tuli vielä varmasti siitä ohi. Tiger Vice on joskus innokas. Sen valjastusta muutettiin Seinäjoen laukkastartin jälkeen, ja se ravaa nyt varmemmin, Timo Salmela jutteli.

Päivän Duon avauskohde sujui Veli-Erkki Paavolan ohjastaman Bugs Bunny Buzzin komennossa alusta loppuun.

Se painui lähtösuoran päässä johtopaikalle ja oli lopussa omaa luokkaansa.

Veli-Erkki Paavolan valmennettava oli Seinäjoella epäonninen, kun lähtö palautettiin ja ajettiin parin minuutin päästä uudestaan.

– Bugs Bunny Buzz sai hyväksytyllä kerralla valtavaa prässiä, ja katsoin parhaaksi päästää prässääjän eteen, mutta se väsyi, ja ruuna vajosin sen mukana hännille. Kaustisella kaikki meni suunnitelmien mukaan, Veli-Erkki Paavola taustoitti.

– Bugs Bunny Buzz tuntui koko ajan hyvältä ja voitti varmasti. Se oli alussa turhan innokas, mutta kiihdytti onneksi loppua kohden, ja viimeiset 200 metriä olivat kaikkein kovimmat.

T4-pelin avauskohde huipentui kahden hevosen tiukkaan kirikamppailuun.

Hannu Hietasen ohjastama Lexus Lloyd veti ja piti niukkaan voittoon.

Markku Hanhikosken valmentama Spectre pysyi varmasti ravilla ja kiri kolmannesta ulkoa viimeiset 800 metriä 15,5-vauhtia ollen mainio kakkonen.

Riia Purovarren valmentama ja osaomistama M.T.Kopitar oli päivän pelatumpana T4-hevosena kaiken luottamuksen arvoinen.

Panu Ahosen ajokki kiersi kolmannen radan kautta johtopaikalle, eikä päästänyt sen koomin ketään edelleen.

Kat's Commander seurasi johtavan takana kakkoseksi.

#