tiistai 4.8.2020 | 08:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Monkulat uuteen kauteen muutosten sävyttämänä – Futsal-joukkue pelaa sarjan ensimmäisen ottelun lauantaina

Kaustisen Monkulat lähtee lauantaina alkavaan kauteen pienin viilauksin. Viime kauden joukkueesta muutama pelaaja ei jatka enää ryhmässä, mutta vastaavasti uusia täsmähankintoja saapui kesällä paikkaamaan lähtijöiden jättämiä aukkoja.

Aki-Petteri Pulkkinen
Ti 8.10.2019 klo 13:00 | päivitetty ti 13:05

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Monkuloiden viime kausi oli haastava. Kausi lähti upeasti liikkeelle kaustislaisten voittaessa ennakolta kovempia joukkueita, mutta lopulta joukkue sai säilytettyä sarjapaikkansa Futsal-ykkösessä.

Monkuloiden viime kauden pelaaminen rakentui vahvasti maalivahtien runsaaseen avauspelaamiseen. Kun nuo avaukset saatiin katkottua, oli monkularyhmä hätää kärsimässä.

Monkuloiden kapteeni Juho Koivukangas löysi viime kaudesta sekä hyvää että huonoa. Koivukangas ennakoi tulevasta kaudesta tasokkaampaa kuin edellisestä.

– Alkukausi meni todella hyvin. Yllätettiin koviakin vastustajia. Kotona oltiin tosi hyviä ja vieraissakin saatiin voittoja sekä pisteitä raavittua.

– Positiivisin seikka viime kaudella oli varmaankin runsas yleisömäärä. Oltiin koko Suomen tilastossa neljänsiä yleisömäärässä, Liiga mukaan lukien. Negatiivista oli varmaankin epätasaisuus. Alussa kun meni hyvin alettiin puhumaan jopa Liigaan noususta niin sitten se vähän lässähti. Nöyrempi pitää olla, kertasi Koivukangas.

Millainen Monkulat nähdään siis ensi kaudella? Joukkueen kapteenin Juho Koivukankaan mukaan ensi kaudella nähdään hyökkäyspäässä rohkea, ja puolustusalueella taisteleva sekä tarkka ryhmä.

– Suurimmat muutokset ovat tapahtuneet valmennuspuolella. Aikaisemmin joukkuetta valmentanut Ojala muutti Etelä-Suomeen töiden perässä, eikä näin ollen ole osallistunut valmentamiseen. Viime kaudella joukkueen sisäisen pistepörssin voittanut Ojala aikoo kuitenkin osallistua peleihin tulevanakin talvena. Valmennuksen vetovastuun on ottanut haltuunsa kapteeni Koivukangas sekä Jussi Mikkola.

– Tulevan kauden sarjan pitäisi olla kovempi kuin viime vuonna, joten kovempi pitää olla. Ensi kaudella nähdään tiiviisti puolustava, pelirohkea sekä taisteleva joukkue, toteaa kapteeni Koivukangas.

Joukkueen harjoittelu on muuttunut kauden lähestyessä yhä taktisempaan suuntaan, ja fyysinen suorittaminen on jäänyt vähemmälle.

Joukkue pelasi kauden alla yhden harjoitusottelun Futsal-Liigassa pelaavan Sievin kanssa. Koivukangas oli varsin tyytyväinen tuon ottelun esiintymiseen.

– Hyvin pitkälti oltiin puolustuskannalla tuossa ottelussa, eikä juuri saatu pidettyä palloa, mutta kokonaisuutena olen varsin tyytyväinen. Tehtiin kuitenkin 6 maali Liiga-joukkuetta vastaan. Hyvää harjoitusta, pohti Koivukangas.

Joukkueen uudet pelaajat ovat jättäneet positiivisen vaikutuksen niin Koivukankaaseen, kuin joukkueenjohtajaan Juho Viiperiinkin. Viiperi on seurannut kauteen valmistautuvaa joukkuetta mielenkiinnolla.

– Osalla on vielä matkaa suoraan kokoonpanoon, mutta kaikki on mahdollista. Aluksi vähän huoletti, kun porukka oli jalkapallon parissa. Nyt on jo parempi, kun paljon porukkaa treeneissä ja uusia hyviä kavereita mukana. On pari kaveria joilla on vielä töitä tehtävänä että pelaavaan kokoonpanoon yltävät, mutta ei ole mahdotonta. Hyvää kamppailua pelipaikoista, toteaa Viiperi.

Yksi joukkueen uusista pelaajista, ennenkin monkuloita edustanut Aaro Hedman odottaa innolla kauden alkua. Hedman tarjoili viime kaudella Monkuloille tappion karvasta kalkkia pelatessaan sarjanousijan Jyväskylän Riemun paidassa.

– Mukava tulla takaisin Monkulat-paitaan. Täällä on hyvät fanit ja täällä on mahtavaa pelata, kertoo Hedman.

Hedman toteaa, että pelaaminen tasokkaassa Riemussa antoi hänelle valmiuksia ja eväitä kehittyä Futsal-pelaajana. Hän aikookin tuoda oppejaan myös tämän kauden ryhmään.

– Taktista osaamista pyrin tuomaan tänne. Riemu oli laadukas oppimisympäristö. Myös pisteitä pyrin tuottamaan. Olen yleensä joko tiputtanut tai nostanut joukkueen, että katsotaan miten tällä kertaa käy, naureskelee Hedman.

Monkuloiden kausi alkaa lauantaina 12. lokakuuta kotiottelulla.

FC Monkulat kaudella 2019-2020

Maalivahdit: Janne Björgren, Sami Harjupatana ja Joona Vuoti

Kenttäpelaajat: Santtu Lehto, Jussi Mikkola, Niko Korhonen, Juho Koivukangas, Olli Piili, Niko Åby, Aki Sipilä, Sami Finnilä, Jarkko Ojala, Teemu Sillanpää, Mikko Viiperi, Iuri Bugai, Akseli Matilainen, Heino Känsäkangas, Aaro Hedman, Tuomas Puronaho, Eemeli Puronaho, Alexander Garzon, Jaakko Koivukangas, Joonas Myllymäki, Jarno Koskinen, Rauli Lassila ja Maw Bee Eh Too

Valmentajat: Jussi Mikkola ja Juho Koivukangas

Joukkueenjohtaja: Juho Viiperi

Huoltaja: Teijo Saarikettu

Tulleet pelaajat: Aaro Hedman, Akseli Matilainen, Joonas Myllymäki, Iuri Bugai ja Joona Vuoti.

Lähteneet: Bright Ihionu, Do Khupeh ja Juho Fränti.

#