torstai 3.12.2020 | 16:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Siron Pelin voima puhui Nikulassa sunnuntairaveissa

Keijo Maliniemi
Ma 14.10.2019 klo 12:25 | päivitetty ma 12:26

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

KAUSTINEN

Kotiradan työmyyrät Siron Peli ja Juha-Matti Paavola juhlivat kylmäveristen mailin ryhmäajon voittoa Nikulan sunnuntairaveissa.

Jarmo Hirvikosken ja Juha-Matti Paavolan omistama Siron Peli kiersi väsymättä kolmatta rataa ja puski kauden kolmanteen täysosumaansa tuloksella 28,4a.

Suomen parhaan pikkuperttiläisen kaikki voitot ovat kotiradalta.

– Siron Peli on kärsinyt kaikenlaisista ongelmista, eikä ole mennyt parhaalla tavalla. Mentaalipuoli ei ole ruunan vahvimpia alueita. Ohjastajalla ei ole kyydillä paljon sanomista, se menee vähän, mitä haluaa. Kun ensimmäinen hevonen näkyi edessä, käänsin äkkiä ulos ja annoin mennä. Siron Peli punnersi kyllä hyvin perille. Kylmät kelit ovat sopineet sille aina parhaiten, Juha-Matti Paavola jutteli.

Päivän T4-peli käynnistyi jättiyllätyksellä, kun Victor Björkroth kannusti lähtönsä 10. pelatuimman hevosen Honey Starin ensimmäisenä maaliin

Suosikki Tiger Vice juuttui matkalla kolmanteen pariin sisälle pussiin, mutta kiri Timo Salmelan kannustamana terävästi hopealle.

Päivän Duon avauslähdöstä odotettiin Kati Lindsbergin valmentaman Batman Godivan näytöstä, mutta toisin kävi.

Marko Hautamäki piilotti Don Pescador kolmanteen pariin sisälle, mistä se syöksyi ratkaisumetreillä kärkeen.

Toisesta ulkoparista kiriin iskenyt Rainer Björkrothin tallin Fastoche Thieben tarjosi parhaan vastuksen

Ville Hakalan valmentama Lake's Action oli hyvä neljäs.

Batman Godivan oli kaukana parhaastaan ja joutui tyytymään kuudenteen sijaan.

Jouko Paavolan valmentama Troopers jyräsi pitkällä kirillään hyvätasoisen T4-päätöksen voittoon.

Troopers lähti 20 metrin takamatkalta vauhdikkaasti matkaan, mutta jäi parijonon ulkopuolelle ja joutui pakittamaan hännille.

Markku Hietanen antoi ajokilleen menoluvan päätöskierroksen alussa, ja Troopers kierteli väkevästi ykköseksi ajalla 18,6/2140m.

Suomessa debytoinut Isiah Boko veti ja kesti kakkoseksi.

– Troopers kulkee nyt hienosti. Vaikka juoksusta tuli hankala, se puristi vahvasti maaliin asti. Tällaisia hevosia löytyy harvoin, Markku Hietanen tiivisti.

Halsuan superlahjakkuus Sillankorvan Ari jatkoi tappiotonta taivaltaan.

Alku oli ohdakkeinen, mutta kun ruuna sai koneensa pyörimään, eteni se heittämällä kärkeen ja irtosi ylivoimaiseen voittoon ajalla 32,9/2100m.

Reino Salmela ohjastaa ja valmentaa Sanna Salmelan hoitamaa ja Markku Salmelan omistamaa Sillankorvan Aria.

Kakkoseksi kiri Arto Komulaisen ohjastama ja Juhani Torpan kasvattama Boveri.

Killerin kakkonen oli Kaustisen ykkönen, kun Kari Lehtosen ohjastama ja valmentama Harjan Merivirta jyräsi 500 metrin kirillä Nuorten Sarjan voittoon.

Harjan Merivirta kuittasi ykkössijastaan 1800 euroa tuloksella 37,0/2100m.

– Harjan Merivirta juoksi puolivaloilla koko matkan.

Viimeisessä kurvissa oli molemmilla kierroksilla mutkittelua. Loppusuoran se tuli hyvin. Kun ori jää yksin, se tahtoo kammeta ulos. Toisen perässä Harjan Merivirta menee hyvin. Kun ori rupeaa tajuamaan, mistä kilpailussa on kyse, se menee vielä kovaa, Kari Lehtonen pohti.

Kylmäveristen troikkalähdössä saatiin odotettu voittaja, kun peräti 60 metrin takamatkalta Pankeri kiersi kaikki vastustajansa ja kurkotti ensimmäisenä maaliin.

T4-pelissä täysosumia löytyi yksi arvoltaan 29 578 euroa. Kyseessä oli useampaan osaan jaettu porukkalappu, josta kupongin laatija piti itsellään puolet.

#