maanantai 10.8.2020 | 18:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Sanni Aho kolumnissaan: Tule tänne lepäämään, Maisa Torppa – 50 vuotta rokkia ympäri maailmaa soittanut poppookin sai pitää lounastaukoa Nesteellä rauhassa

Ma 21.10.2019 klo 15:00

Lauantaina vein tyttäreni ulos syömään, siis Kaustisen Nesteelle hampurilaisille.

Siinä odotellessamme pöytiintarjoilua tyttäret lutrasivat jääpaloilla.

Jääpalatkin ovat ihmeellisiä, kun ei niitä kotona tarjoilla. Pienet asiat merkitsevät.

Asiakkaiden joukossa oli useita lapsiperheitä, jotka olivat ottaneet kaiken irti urhiksen aamuisesta lastentapahtumasta.

Yllättäen Nesteen pihaan parkkeerasi musta minibussi Britannian rekisterikilvillä. Sisään huoltoasemalle asteli iäkkäitä miehiä mustissa takeissaan, hiukset hopeisiksi vaalentuneina. Jo maiharin askeleesta näki, että kilometrejä on todella takana.

Tilasivat hampurilaisateriat, mukaan. Puhuivat englantia. Kun oikein tiiraili, vaivihkaa, erotti takista bändin nimen.

Uriah Heep, siinä luki.

Mahtoiko kukaan muu tarkistaa, että mikä bändi se tämä on? Minä tarkistin. Googlen kuvahaun bändikuvien mustiin pukeutuneet harmaahapset seisoivat nyt vitriinisämpylöiden, suklaapatukoiden ja muovitarjottimien välissä odottamassa tilauksiensa valmistumista.

Olivat varmasti nälkäisiä. Kun on 50 vuotta soittanut rokkia ympäri maailmaa, niin lounastauko Nesteellä on paikallaan.

Kukaan ei ottanut selfietä.

Otin puhelimen mukaan ja kiilasin soittajien viereen hakemaan ketsuppia lapsille. Pokkaa ei kuitenkaan ollut riittävästi yhteiskuvaan. En nimittäin tiedä yhtäkään Uriah Heepin kappaletta.

Brittibändille ojennettiin kullekin paperipussiin pakattu hampurilaisateria.

Musta bussi suuntasi kohti pohjoista. Lauantai-iltana bändi soitti Nivalan Tuiskulassa ja siitä matka jatkui vielä Suomen kiertueen päättävälle Joensuun keikalle. Mahtoivatkohan puhua Brexitistä matkalla? Miettivätkö, että jopa oli poikkeuksellinen vierailu huoltoasemalle, jossa kukaan ei tuntenut.

Lapset söivät ruokansa ja imeskelivät jääpalansa. Kerroin, että siinä meni kuuluisa bändi. En tosin itse tunne. Tytöt olivat, että oho, olivatpa vanhoja, vanhempia kuin tuta ja mummo.

Mutta sitten kaikki jatkoivat elämäänsä.

Kyllä tänne on hyvä tunnettujen bändien ja erilaisten julkimoiden tulla palautumaan. Erityisesti kannustaisin viime aikojen kotimaan julkimoa Maisa Torppaa palaamaan isiensä maille rauhoittumaan. Keilaamiset ja otsikot entisten heilojen kanssa on syytä nyt jättää kokonaan taakse.

Veisin Torpan Mustallelampille sienimetsään, ruokkisin, lämmittäisin saunan ja tarjoaisin viiniä.

Puoli vuosisataa maailmaa kiertäneet rokkarit selviävät kyllä. Nainen, jonka sydän on särkynyt, tarvitsee huolenpitoa.

Enkä kirjoittaisi siitä kolumnia. Selfie voitaisiin kyllä ottaa, mutta sen enempää ruutuaikaa ei Maisa juuri nyt tarvitse.

#