torstai 3.12.2020 | 17:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Joulu tuli Kaustisella Tanhuanpään ryhmikselle etuajassa – Furfix haastaa myös muita yrityksiä lahjoittamaan leluja lapsiryhmille

Maija Ahonen
Ke 6.11.2019 klo 12:52

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kaustisella Tanhuanpään ryhmäperhepäiväkodissa eli ryhmiksessä koettiin tiistaina pieni ennakkojoulu, kun lapset saivat useamman kassillisen verran uusia leluja.

Uudet lelut olivat ryhmikselle enemmän kuin tarpeen, sillä kunnan säästöpaineiden takia leluhankintoja on jouduttu tehdä hyvin harkiten.

Lelut ryhmikselle lahjoitti Furfix.

– Kuulimme, mikä tilanne on täällä, joten aloimme miettiä, voisimmeko auttaa, Furfixin henkilöstöpäällikkö Anne Lillsund kertoo.

– Kun lapsiin panostaa, sehän on sama kuin laittaisi rahaa pankkiin, hän jatkaa.

Lillsund toteaa, että päivähoito on Furfixille luonteva lahjoituskohde siinäkin mielessä, että yrityksessä työskentelee paljon perheellisiä työntekijöitä, joiden lapset tarvitsevat päivähoitopalveluita.

Niinpä syntyi idea lelulahjoituksesta, ja ryhmiksen väki sai tehtäväkseen laatia listan tarvittavista leluista.

– Toiveita mietittiin yhdessä lasten kanssa, kertovat ryhmiksessä työskentelevät perhepäivähoitajat Aliona Kerttula ja Saara Peltoniemi.

Lillsundin kanssa lelusäkkejä oli Furfixiltä tuomassa Elina Aspvik, Sari Kemppainen ja Mari Paavola.

Paperipusseista kuoriutui tavaraa laidasta laitaan. Ensimmäisenä tositoimiin pääsivät potkumopot, joilla lapset vetivät rallia ryhmiksen eteisaulassa.

Tanhuanpään ryhmis toimii Haitekki-talossa, jossa sillä on aulan lisäksi käytössä takkahuone leikkitilana, toimistohuone makuutilana sekä keittiö ja wc-tiloja.

– Tilat ovat olleet toimivat, Kerttula kiittelee.

Tanhuanpään ryhmis avattiin Haitekki-talolle elokuun viimeisellä viikolla. Kyse on väliaikaisratkaisusta, sillä esikoululaisten tämänvuotinen runsas määrä aiheutti painetta tehdä erikoisjärjestelyjä päivähoitopaikkoihin.

Tanhuanpään ryhmiksessä on yhteensä 12 hoitolasta ja kolme hoitajaa.

Ryhmiksen hoitolapsiin kuuluvalla Eetu Kivisellä oli selvät sävelet, mitä leluvuorelle tehdään.

– Sisälelut jäävät sisälle ja ulkolelut menevät ulos, Kivinen tuumi.

Furfix aikoo laittaa lahjoitushaasteen kiertämään ja haastaa muitakin yrityksiä lahjoittamaan leluja jollekin päivähoidon ja iltapäiväkerhojen lapsiryhmälle. Ensimmäisenä haasteen saa Haitekki-talossa toimiva Codetag.

#