tiistai 4.8.2020 | 08:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Pääkirjoitus: Veropäivä ei ole kateellisten päivä – Menestyksestä on syytä olla ylpeä

To 7.11.2019 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Keski-Pohjanmaan ansio- ja pääomatulolistoja hallitsevat miehet. Maakuntalehden printtisivuilla julkaistuista ansio- ja pääomatulojen listasta suurituloisista 20 prosenttia on naisia.

Siis vain viidennes.

Tuloista puhuminen on alueella tabu, jota lieventää vain se, että suu avataan. Palkkatasa-arvoa ei saavuteta vähättelemällä oman työn arvoa ja vaikenemalla omasta liksasta.

Veropäivän listoista ei tule olla kateellinen, vaan tulokärkeen nousemista on pidettävä kunnia-asiana. Kova työ tuottaa tulosta.

Ken pyytää, se saa. Ja hyvin pärjääville yrittäjille on syytä suoda kaikki se ilo, mitä rahalla saa. Heidän omilla ja yrityksiensä verotuloilla myös aluetta vahvasti kannatellaan.

Selkein tie paremmille palkoille on koulutuksen kautta, mutta yrittäjyyden riskillä tulot voivat moninkertaistua.

Perhonjokilaaksossa julkaistaan alueen päättäjien, viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden tulotietoja journalistisin perustein. Niistä näkee ainakin sen, että vaaleilla valitut päättäjät ovat tuloiltaan pääosin aivan samanlaisia duunareita, kuin me muut. Mutta muistutuksena myös sen, että tällä alueella on puheenjohtajan paikalla vain yksi nainen.

Parempaan prosenttiin on pystyttävä.

#