lauantai 11.7.2020 | 14:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mediat menestyivät: Perhonjokilaakso kakkosena ja Haapavesi-lehti kolmantena paikallislehtikilpailussa – Kalajokilaakso myös kolmantena omassa sarjassaan

Tapani Postila
To 7.11.2019 klo 17:32 | päivitetty pe 05:56

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

KPK Mediaan kuuluva Perhonjokilaakso ylsi toiseksi sarjassaan Sanomalehtien liiton järjestämässä paikallislehtikilpailussa. Valinnat tehnyt raati kehui Perhonjokilaaksoa monipuolisesti vuorovaikutukselliseksi ja ulkoasultaan miellyttäväksi, moderniksi ja ilmavaksi. KPK Median lehdistä Haapavesi-lehti oli kolmas samassa kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa. Haapavesi-lehden todettiin olevan vahvasti alueessa kiinni oleva ja sen kehittämiseen osallistuva, rytmikäs ja ryhdikäs. Kiuruvesi-lehti voitti sarjan.

Perhonjokilaakson päätoimittaja Sanni Aho ja Haapavesi-lehden päätoimittaja Katariina Anttila pokkasivat lehtien saamat palkinnot Hyvinkäällä.
Anniina Jeskanen

Vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä kolmannen palkinnon sai persoonallinen Kalajokilaakso. KPK Mediaan kuuluvan lehden kehuttiin olevan vahvasti lukijoiden kanssa vuorovaikutuksessa. Parhaana palkittiin Koillissanomat.

Kalajokilaakson päätoimittaja Seppo Kangas ja myyntipäällikkö Armi Vähä-Pudas iloitsivat menestyksestä vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvien paikallislehtien sarjassa.
Anniina Jeskanen

Raadin mukaan Perhonjokilaakso teki vaikutuksen erityisesti monipuolisella vuorovaikutuksellaan. Raati arvosti lehden miellyttävää, modernia ja ilmavaa ulkoasua, joka helpottaa lukemista. Ytimekäs otsikointi sekä runsas verbien käyttö otsikoissa on poikkeuksellisen toimivaa.

Kalajokilaakso on vahvasti vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa totesi raati perusteluissaan. Raati piti lehden persoonallisesta otteesta, joka näkyy esimerkiksi osastojakojen otsikoinnissa. Lehden etusivu on paitsi houkutteleva, myös informatiivinen. Etusivu luo odotuksia, jotka täyttyvät lehteä lukiessa.

Haapavesi-lehti on vahvasti alueessa kiinni, ja osallistuu sen kehittämiseen. Raati kehui myös rytmikästä ja ryhdikästä lehteä, joka tarttuu kiinnostaviin aiheisiin, välttää niiden itsestäänselvyydet ja ulottaa juttuaiheiden monipuolisuuden teemasivuille saakka.

Paikallislehtikilpailun painettuja lehtiä ja verkkolehtiä arvioineessa raadissa oli 15 journalismin opiskelijaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Raadin työtä ohjasivat journalismin lehtorit Sari T. Tiiro ja Reetta Nousiainen Haaga-Heliasta.

Paikallislehtikilpailuun osallistui 88 lehteä ja 49 verkkopalvelua. Parhaat paikallislehdet palkittiin Sanomalehtien Liiton Suurilla Lehtipäivillä torstaina Hyvinkäällä.

#